Ανταλλακτήρια

Η Binance ξεκαθαρίζει την στάση της απέναντι στην παγκόσμια πολιτική κυρώσεων εναντίων της Ρωσίας

Ο Changpeng Zhao, διευθύνων σύμβουλος της Binance (γνωστός και ως CZ), ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter πως τα μέσα ενημέρωσης διατύπωσαν μια εντελώς αντίθετη στάση από αυτήν που έχει πάρει το ανταλλακτήριο της Binance, απέναντι στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Ο CZ είχε δηλώσει ότι η Binance θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική επιβολής κυρώσεων που ακολουθούν και οι τράπεζες. Ωστόσο, τα μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν μια διαφορετική εικόνα από αυτή την δήλωση και ανέφεραν ότι τα crypto ανταλλακτήρια δεν θα επιβάλλουν κυρώσεις στους Ρώσους και δεν θα ακολουθούν την πολιτική κυρώσεων.

Μέσω του Mykhailo Fedorov, αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Ουκρανίας και υπουργού ψηφιακού μετασχηματισμού, η Ουκρανία ζήτησε από όλα τα μεγάλα ανταλλακτήρια crypto-νομισμάτων να εμποδίσουν τους Ρώσους από το να έχουν πρόσβαση στην crypto αγορά.

Ωστόσο, ο CEO της Binance ήταν σαφέστατος σχετικά με τη στάση του ανταλλακτηρίου. Μιλώντας στην Wall Street Journal, o CZ δήλωσε ότι η Binance συνεργάζεται με μια αφοσιωμένη ομάδα για να διασφαλίσει ότι όλα τα άτομα και οι οντότητες που υπόκεινται σε κυρώσεις δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του ανταλλακτηρίου.

Παρ ‘όλα αυτά, η Binance δεν θα ικανοποιούσε το αίτημα της Ουκρανίας να αποκλειστεί κάθε Ρώσος πολίτης από την crypto αγορά. Ο CZ δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δίκαιο προς τους απλούς πολίτες.

“Η Binance ακολουθεί τους κανόνες κυρώσεων πολύ αυστηρά. Όποιος είναι στη λίστα κυρώσεων, δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα μας, όποιος δεν είναι, θα μπορεί”, δήλωσε ο Zhao στη συνέντευξή του.

Ο όγκος των crypto συναλλαγών συνεχίζει να αυξάνεται στη Ρωσία

Καθώς ο πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών συνεχίζεται, η Ρωσία δέχεται όλο και μεγαλύτερες πιέσεις. Πέραν από τις κυρώσεις από τις άλλες χώρες, ιδιωτικές εταιρείες διακόπτουν και αυτές επίσης τις υπηρεσίες τους στη Ρωσία. Η MasterCard, η Visa, η Apple και η Nike είναι μερικές από τις εταιρείες που έχουν διακόψει τη σχέση τους με τη Ρωσία.

Για να αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις, οι Ρώσοι στρέφονται όλο και περισσότερο στα crypto-νομίσματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMetrics, οι crypto συναλλαγές στη Ρωσία έχουν σημειώσει άνοδο.

Back to top button