Ανταλλακτήρια

Πόσο αξίζει το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο του κόσμου;

Το crypto ανταλλακτήριο της Binance πιθανότατα να αξίζει περίπου στα $300 δισεκατομμύρια εάν διαπραγματευόταν στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με πρώην στελέχη που αναφέρθηκαν σε δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σε μια τόσο εκπληκτική αποτίμηση, το μεγαλύτερο ανταλλακτήροο crypto-νομισμάτων, βάση κεφαλαιοποίησης, θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο από την Disney, την Exxon Mobil όπως επίσης και από την Nike. Αυτό θα έκανε επίσης τον διευθύνοντα σύμβουλο, Changpeng Zhao “CZ”, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, καθώς κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην εταιρεία.

Η Coinbase, το κορυφαίο αμερικανικό ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων που ξεκίνησε το 2011 και μπήκε στον Nasdaq μέσα στον Απρίλιο, αποτιμάται σήμερα στα $70 δισεκατομμύρια. Η Binance.US, η αμερικανική θυγατρική του ανταλλακτηρίου, θα μπορούσε να μπει στο χρηματιστήριο το 2024, σύμφωνα με τον Zhao.

Νωρίτερα φέτος, η Binance αντιμετώπισε μια παγκόσμια ρυθμιστική επίθεση που την ανάγκασε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των νομοθετών, μειώνοντας τη μόχλευση και εισάγοντας υποχρεωτική επαλήθευση λογαριασμού. Τα νομικά προβλήματα του ανταλλακτηρίου δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ, βάλανε και αυτές στο μικροσκόπιο την εταιρεία.

Ο Zhao δήλωσε στο παρελθόν ότι θέλει να μεγαλώσει η ανταγωνισμός για να μετριάσει την πίεση που έχει ασκηθεί στο ανταλλακτήριο λόγω της μεγάλης ζήτησης των χρηστών:

“Θα θέλαμε τα άλλα ανταλλακτήρια να ήταν λίγο μεγαλύτερα, ώστε να μπορούμε να μοιραστούμε τον εργασιακό φόρτο μεταξύ των χρηστών.”

Στις 11 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν στο ανταλλακτήριο $100 δισεκατομμύρια σε όγκο συναλλαγών σε μία μόνο ημέρα.

Back to top button