Ανταλλακτήρια

Η Binance αρνείται τη κατηγορία περί χειραγώγησης της αγοράς

Η Binance αρνείται τις κατηγορίες περί trading εναντίον των χρηστών της ως απάντηση σε μια απειλή στο Twitter που έγινε από κάποιον που φέρεται να υποδύεται πρώην υπάλληλο της

Σε μια πρόσφατη δήλωση στο Twitter, το ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων της Binance αντιμετωπίζει ορισμένους ισχυρισμούς που έγιναν από έναν υποτιθέμενο πρώην υπάλληλο, αρνούμενη ότι έχει χειραγωγήσει ποτέ την αγορά crypto-νομισμάτων:

“Μόλις μάθαμε για τους ισχυρισμούς χειραγώγησης της αγοράς που διατυπώθηκαν εναντίον μας, θέλουμε να καταστήσουμε σαφή τη θέση μας σχετικά με αυτό το κρίσιμο θέμα. Η Binance δεν έχει κάνει ποτέ συναλλαγές εναντίον των χρηστών της ούτε χειραγώγησε την αγορά και ποτέ δεν θα το κάνουμε.”

Το thread ξεκινά από τον RealFulltimeApe, έναν ανώνυμο χρήστη στο Twitter που ισχυρίζεται ότι είναι ο πρώην μηχανικός big data της Binance.

Ο εν λόγω χρήστης ισχυρίζεται ότι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων στον κόσμο αντιπαρατίθεται και εκκαθαρίζει τους χρήστες του. Ισχυρίζεται ότι έχει “πολλαπλά αρχεία ήχου και βίντεο” για να το αποδείξει αυτό, αλλά δεν έχει ακόμα παράσχει στοιχεία για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του.

Το ανταλλακτήριο υπονόησε ότι μπορεί να κινηθεί νομικά απέναντι σε τέτοιες περιπτώσεις, ενθαρρύνοντας παράλληλα την “υπεύθυνη καταγγελία δυσλειτουργιών”:

“Η Binance διατηρεί το δικαίωμα στο να αναλάβει νομική δράση σε τέτοιες περιπτώσεις για την προστασία των συμφερόντων της και δέχεται την υπεύθυνη καταγγελία δυσλειτουργιών που προστατεύει την εμπιστοσύνη της κοινότητάς της.”

Στα τέλη του 2020, η Binance μήνυσε την Forbes Media LLC για δυσφήμηση, όταν το διακεκριμένο επιχειρηματικό μέσο δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με το έγγραφο “Tai Chi”, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς πώς το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο φέρεται να προσπάθεί να αποφύγει τους κανονισμούς στις ΗΠΑ. Η αγωγή απορρίφθηκε από τον ενάγοντα για άγνωστο λόγο τρεις μήνες μετά την υποβολή της.

Τους τελευταίους μήνες, το ανταλλακτήριο υπέστη αυστηρό ρυθμιστικό έλεγχο από μια διαδοχική σειρά δικαιοδοσιών.

Ως απάντηση προς την συμμόρφωση, η Binance έχοντας υιοθετήσει τις υποχρεωτικές διαδικασίες know-your-customer (KYC) για όλους τους υπάρχοντες χρήστες.

Back to top button