Hacking ειδήσεις

Ο χάκερ του Poly Network επιστρέφει όλα τα κλεμμένα κεφάλαια

Το δράμα γύρω από το μεγαλύτερο hack στην ιστορία του DeFi έφτασε στο τέλος του με ένα ασυνήθιστα αίσιο τέλος

Το ανώνυμο άτομο ή άτομα που κατάφεραν να χακάρουν το Poly Network εκμεταλλευόμενοι μια τρύπα ασφαλείας έχουν επιστρέψει όλα τα κλεμμένα χρήματα.

Το DeFi πρωτόκολλο δέχθηκε επίθεση στις αρχές του Αυγούστου, με αποτέλεσμα να κλαπεί ένα κολοσσιαίο ποσό crypto-νομισμάτων αξίας $610 εκατομμυρίων πάνω στην αλυσίδα της Binance , Ethereum και Polygon.

Λόγω του εύρους του hack, το οποίο πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη ληστεία crypto-νομισμάτων που έχει γίνει ποτέ, το περιστατικό έγινε αμέσως θέμα συζήτησης του διαδικτύου. Το ευρύτερο ενδιαφέρον για την επίθεση άρχισε να αυξάνεται λόγω της “προκλητικής” συμπεριφοράς του χάκερ.

Αρχικά, έστειλε ένα μήνυμα μαζί με $42.000 σε έναν τυχαίο χρήστη Ethereum συνιστώντας να αποφύγει τη χρήση κεντρικών stablecoins επειδή τείνουν να εμποδίζουν εγκληματικά μολυσμένες διευθύνσεις. Η Tether, για παράδειγμα, κινήθηκε άμεσα  για να παγώσει τα 33 εκατομμύρια USDT που σχετίζονται με τη ληστεία.

Λίγο μετά την παραβίαση, ο χάκερ σήμανε ότι ήταν έτοιμος να επιστρέψει τα κλεμμένα κεφάλαια για να γίνουν “ένας αιώνιος θρύλος” αφού έλαβε μια επιστολή από το Poly Network ξεκινώντας με τη φράση “Αγαπητέ Χάκερ”.

Αρχικά χάκερ επέστρεψε περίπου τα μισά από τα κεφάλαια που άρπαξε.

Από την άλλη, το Poly Network προσέφερε στον χάκερ τη θέση του επικεφαλή συμβούλου ασφαλείας του έργου μαζί με μια ανταμοιβή $500.000. Ο white hat δεν πήρε τα χρήματα.

Mr. White Hat

Αφού αρχικά απείλησε τον χάκερ με νομικές ενέργειες, το Poly Network σχεδιάζει να αποσύρει τις κατηγορίες απέναντι στον “Mr. White Hat”.

Η ομάδα του Poly Network λέει ότι είναι έτοιμη για “ένα νέο ταξίδι” μέσα από το tweet της.

Υπήρξαν πολλές εικασίες σχετικά με το τι ώθησε τον χάκερ να επιστρέψει τα κεφάλαια. Η πιο αληθοφανής εκδοχή είναι ότι ο Mr. White Hat ήθελε μόνο να δώσει ένα μάθημα στο Poly Network και ποτέ δεν σκόπευε να κρατήσει τα χρήματα.

Υπάρχει επίσης μια θεωρία ότι ο χάκερ είχε ένα πιο απειλητικό κίνητρο στο μυαλό του, αλλά δυσκολεύτηκε να ξεπλύνει τόσα πολλά χρήματα.

Μερικοί πιστεύουν επίσης ότι ο χάκερ τα επέστρεψε με φόβο να μην πιαστεί. Σε ένα thread στο Twitter, η blockchain εταιρεία ασφαλείας SlowMist ανακοίνωσε ότι κατάφερε να πάρει το IP του, την διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου και τα δακτυλικά του αποτυπώματα από τη συσκευή του εισβολέα.

Back to top button