Τεχνική Ανάλυση

Το Ethereum Θα Μπορούσε να Ξεπεράσει το Bitcoin, Λέει ο Αναλυτής της Messari

Τι συνέβει: Ο Ryan Watkins, αναλυτής της ερευνητικής εταιρείας κρυπτονομισμάτων Messari, πιστεύει πως το Ethereum (CRYPTO: ETH) θα μπορούσε να ξεπεράσει το Bitcoin (CRYPTO: BTC) και να γίνει το πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με την Fintech Today, ο Watkins είπε οτι η μετάβαση προς το Ethereum 2.0 θα φέρει κάποιες αλλαγές στην νομισματική πολιτική του κέρματος, κάτι το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει το Ether (ETH) να αναλάβει ως κορυφαίο κρυπτονόμισμα στο μέλλον.

Γιατί έχει σημασία: Σύμφωνα με τον Watkins, το μοναδικό σημείο πώλησης του Bitcoin ως “στοιχείο αποθήκευσης” αξίας είναι οτι η νομισματική του πολιτική είναι πολύ προβλέψιμη.

“Νομίζω ότι η μετάβαση στο Ethereum 2.0 και η απόδειξη της συμμετοχής, που μοιάζει με έναν νέο τρόπο εξασφάλισης του blockchain Ethereum …. Το Ethereum μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πιο ασφαλές από το Bitcoin’’, είπε.

Ο Watkins επεσήμανε ότι η νέα νομισματική πολιτική που επέφερε το Ethereum 2.0 θα οδηγούσε to ETH να είναι αποπληθωριστικό περιουσιακό στοιχείο, καθώς περισσότερη απο την προμήθεια του κέρματος καίγεται κάθε χρόνο.

Ενώ αυτό θα οδηγούσε αναμφίβολα σε πρόταση υψηλότερης αξίας για το Ethereum, ο αναλυτής της Messari τόνισε πώς η άνοδος των εφαρμογών DeFi (αποκεντρωμένη χρηματοδότηση) που κατασκευάζονται πάνω στο Ethereum, έχει προωθήσει περαιτέρω τη χρησιμότητα του blockchain στον κρύπτο χώρο.

“Ο τρόπος με τον οποίο το Ethereum γίνεται χρήμα δεν είναι στην πραγματικότητα υιοθετημένος από τις χώρες ως νόμισμα. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται χρήμα είναι στην πραγματικότητα χτίζοντας τη δική του οικονομία’’, εξήγησε ο Watkins, δηλώνοντας ότι το ΑΕΠ του Ethereum ανταγωνίζεται πολλές μεγάλες χώρες στον κόσμο..

Τα δεδομένα Blockchain Center δείχνουν οτι το Ethereum έχει ήδη ξεπεράσει το Bitcoin όσων αφορά τον αριθμό κόμβων, τον αριθμό συναλλαγών και τα συνολικά τέλη συναλλαγής. Ωστόσο, όσον αφορά το ανώτατο όριο αγοράς, τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια του Ethereum εξακολουθούν να απέχουν από το όριο αγοράς του Bitcoin ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Δράση: Το Bitcoin διαπραγματεύτηκε στα 59.063 $ με ελαφρά απώλεια 0,67% τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες.

Το Ethereum διαπραγματεύθηκε στα 1.826 $, παρουσιάζοντας αύξηση 0,15% σε είκοσι τέσσερις ώρες και αύξηση 3,84% την περασμένη εβδομάδα.

Yahoo Finance

Back to top button