Business ειδήσεις

Οι Μετοχές της Ευρώπης Πέφτουν Εν Μέσω του Λοκντάουν Δυστυχώς; Οι Δεσμοί Αυξάνονται: Οι Αγορές Αναδιπλώνονται

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έπεσαν την Τρίτη, εφόσον προγραμματισμένο κλείσιμο στη Γερμανία εν μέσω μιας επανεμφάνισης κρουσμάτων ιών που δημιουργούν αμφιβολίες για τη νέα οικονομική ανάκαμψη της περιοχής.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,5%, μειώθηκε χαμηλότερα από τις ταξιδιωτικές μετοχές και τις κυκλικές εκδόσεις, καθώς η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έβαλε τη Γερμανία σε σκληρό λοκντάουν κατά τη διάρκεια του Πάσχα για να προσπαθήσει να εκτονώσει ένα άλλο κύμα του ιού. Η κίνηση έρχεται εν μέσω ενδείξεων ότι η πρόοδος κατά της πανδημίας καθυστερεί καθώς οι παγκόσμιοι θάνατοι και οι περιπτώσεις αυξάνονται. Το ευρώ υποχώρησε και τα περιφερειακά ομόλογα προχώρησαν.

Η αναταραχή στα Τουρκικά περιουσιακά στοιχεία συνεχίστηκε μετά την έκπληξη της απόλυσης του αρχηγού της κεντρικής τράπεζας το σαββατοκύριακο, με την πτώση του κύριου δείκτη μετοχών να πυροδοτεί τον διακόπτη. Τα μελλοντικά συμβόλαια μετοχών των ΗΠΑ υποχώρησαν παράλληλα με τις περισσότερες Ασιατικές μετοχές, ενώ το δολάριο ενισχύθηκε.

Η 10-ετής απόδοση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ υποχώρησε περαιτέρω από την υψηλότερη σε περίπου 14 μήνες εν μέσω ελπίδων για βελτιωμένη ζήτηση στον βαρύ κύκλο πωλήσεων αυτής της εβδομάδας. Οι προσφορές περιλαμβάνουν ένα επταετές σημείωμα, μια ωριμότητα που σημείωσε κακή απόδοση στη δημοπρασία του περασμένου μήνα, στέλνοντας τις αποδόσεις του δείκτη αναφοράς απότομα ψηλότερα.

Ενώ ένα νέο κλείδωμα στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θέτει τους επενδυτές στο πίσω μέρος, η σταθεροποίηση των αποδόσεων των ομολόγων παρέχει κάποια ανακούφιση ενάντια στους φόβους ότι οι βαριές δαπάνες των ΗΠΑ θα μπορούσαν να αναζωπυρώσουν τον πληθωρισμό και να επιβάλουν αυστηρότερη πολιτική στην κεντρική τράπεζα. Όλα τα μάτια στρέφονται προς την Ουάσιγκτον αργότερα σήμερα, όπου ο υπουργός Οικονομικών Janet Yellen και ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακής Αποθεματικού Jerome Powell θα μιλήσουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

“Τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου μπορούν να ζήσουν με υψηλότερες αποδόσεις κατά τη διάρκεια του σταδίου ανάκτησης », απλώς όχι με πληθωρισμό, δήλωσε ο Dwyfor Evans, επικεφαλής της μάκρο στρατηγικής Ασίας-Ειρηνικού της State Street Global Markets. «Δεν είμαστε ακόμα εκεί, οπότε αυτή είναι ακόμα η αρχή αυτού του επαναστατικού σταδίου όσον αφορά τον επιχειρηματικό κύκλο – αυτό είναι που οδηγεί τις μετοχές αυτή τη στιγμή.”

Αλλού, το ακατέργαστο πετρέλαιο WTI έπεσε κάτω από τα 61 $ το βαρέλι λόγω ανησυχιών σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές ζήτησης.

Αυτά είναι μερικά βασικά γεγονότα που πρέπει να παρακολουθήσετε αυτήν την εβδομάδα:

Ο υπουργός Οικονομικών Janet Yellen και ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell κάνουν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση ενώπιον της επιτροπής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του Οίκου των ΗΠΑ την Τρίτη. Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ πραγματοποιεί δημοπρασίες χρέους δύο, πέντε και επτά ετών. Έκθεση αποθέματος αργού πετρελαίου της EIA την Τετάρτη. Προσωπικά δεδομένα εσόδων και δαπανών των ΗΠΑ την Παρασκευή.

Αυτές είναι μερικές από τις κύριες κινήσεις στις χρηματικές αγορές:

Μετοχές

Τα συμβόλαια στο δείκτη S&P 500 μειώθηκαν 0,4% στις 8:19 π.μ. ώρα Λονδίνου. Ο δείκτης Stoxx Europe 600 έπεσε 0,5%. Ο δείκτης MSCI Asia Pacific έπεσε 0,7%. Ο δείκτης αναδυόμενων αγορών MSCI μειώθηκε 0,7%.

Νομίσματα

Ο δείκτης Spot Bloomberg Dollar σημείωσε άνοδο 0,3%. Το ευρώ υποχώρησε 0,3% στα 1,1902 δολάρια. Η Βρετανική λίρα υποχώρησε 0,2% στα 1,3831 $. Το χερσαίο γιουάν άλλαξε λίγο στα 6,511 ανά δολάριο. Το Ιαπωνικό γιέν ενισχύθηκε 0,1% στα 108,76 ανά δολάριο.

Δεσμοί

Η απόδοση των 10-ετών ομολόγων μειώθηκε πέντε μονάδες βάσης στο 1,65%. Η απόδοση των διετών ομολόγων μειώθηκε λιγότερο από μία μονάδα βάσης στο 0,14%. Η 10-ετής απόδοση της Γερμανίας μειώθηκε τρεις μονάδες βάσης στο -0,34%. Η 10-ετής απόδοση της Βρετανίας μειώθηκε δύο μονάδες βάσης στο 0,79%. Η 10-ετής απόδοση της Ιαπωνίας μειώθηκε λιγότερο από μία μονάδα βάσης στο 0,082%

Εμπορεύματα

Το ακατέργαστο πετρέλαιο West Texas Intermediate υποχώρησε 1,6% στα 60,58 $ το βαρέλι. Το ακατέργαστο πετρέλαιο Brent έπεσε 1,6% στα 63,60 $ το βαρέλι. Ο χρυσός αποδυναμώθηκε 0,1% στα 1.737,83 δολάρια η ουγγιά.

Back to top button