Αγορά

Τι οδήγησε στο ξεπούλημα της αγοράς ύψους $300 δισεκατομμυρίων

Η crypto αγορά κατέγραψε μια μεγάλη διόρθωση νωρίτερα σήμερα, όπου τα top 10 crypto-νομίσματα έχασαν περίπου 7 με 10% μέσα σε λίγα λεπτά. Η διόρθωση της αγοράς οδήγησε σε σχεδόν $300 δισεκατομμύρια να εξαλειφθούν από την αγορά των crypto, καθώς η αποτίμησή της μειώθηκε από $3 τρισεκατομμύρια σε $2,65 τρισεκατομμύρια κατά την ώρα σύνταξης αυτού του άρθρου.

Το Bitcoin εξαφάνισε το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του από τον Νοέμβριο, καθώς η τιμή του BTC έπεσε κοντά στα $60,000. Το Bitcoin διαπραγματευόταν πάνω από τα $66,000 στις 12:54 μ.μ., ώρα Ελλάδος πρωί πριν καταγράψει εβδομαδιαίο χαμηλό $60,583, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Ζεύγος BTC/USD
Πηγή: TradingView

Εκτός από τo Bitcoin, μεγάλα altcoins συμπεριλαμβανομένου του Ether, κατέγραψε μεγαλύτερη πτώση στην τιμή του, καθώς το ETH έπεσε σε ημερήσιο χαμηλό των $4.271. Ωστόσο, το μηνιαίο διάγραμμα του ETH εξακολουθεί να έχει ένα πράσινο κερί χάρη στην ραγδαία άνοδο του αυτό το μήνα, που κατάφερε να θέσει καινούρια υψηλά τιμής.

Ζεύγος ETH/USD
Πηγή: TradingView

Εκτός από τα stablecoins, η πλειοψηφία της ευμετάβλητης αγοράς των crypto-νομισμάτων, βάφτηκε με κόκκινο χρώμα και εξαφάνισε σημαντικά κέρδη από το μήνα του Νοεμβρίου. Επίσης σχεδόν $500 εκατομμύρια σε μοχλευμένες θέσεις, ρευστοποιήθηκαν.

Ένεση ρευστότητας $1 τρισεκατομμυρίου στην Αμερική

Η παραδοσιακή χρηματοπιστωτική αγορά υποφέρει λόγω του υψηλού πληθωρισμού που προκαλείται από την πλεοναστική τύπωση χρήματος από τους ομοσπονδιακούς, αλλά οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να τυπώνουν περισσότερα χρήματα για να περιορίσουν τις ζημιές που προκαλούνται από την ίδια την εκτύπωση χρημάτων. Πολλοί πιστεύουν ότι η ξαφνική πτώση της crypto αγοράς έγινε λόγω της έγκρισης του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου για τις υποδομές που μετατράπηκε σε νόμο νωρίτερα την Δευτέρα.

Back to top button