Αγορά

Ανάκαμψη στην crypto αγορά ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να το γιορτάσουμε

Η αγορά των crypto-νομισμάτων έχει ανακάμψει, αλλά τα υποκείμενα δεδομένα δεν είναι σαφή.

Μετά το πρόσφατο sell-off της τάξεως 15-20% στην crypto αγορά, το οποίο έχει επηρεάσει τόσο την αγορά του Bitcoin όσο και των altcoin, τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία έχουν ανακάμψει πάνω από βασικές τιμές όπως τις $3.000 στο Ethereum. Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχουν διάφοροι on-chain δείκτες στην αγορά που δεν υποδηλώνουν παγκόσμια αναδρομή και συνεπώς την αλλαγή της συνολικής τάσης.

“Ανακούφιση” στην altcoin αγορά

Τα κορυφαία altcoins: ADA, DOGE και Ethereum έχουν ανακάμψει κατά μέσο όρο 13%, παρουσιάζοντας ισχυρή ανάπτυξη. Η ανάκαμψη δεν έχει ακόμη καλύψει την προηγούμενη πτώση της αξίας του 20%. Μικρότερα και πιο ευμετάβλητα altcoins όπως το AVAX έχουν κερδίσει περισσότερη έλξη αγοράς μετά από τη σημαντική απώλεια αξίας τους.

Πηγή: TradingView

Σύμφωνα με την TradingView, ο όγκος των παραπάνω θέσεων εξακολουθεί να είναι σχετικά χαμηλός, γεγονός που υποδηλώνει έλλειψη ενδιαφέροντος που προέρχεται από τους traders.

Το Ether ξανά στα $3,000

Πολλοί αναλυτικοί οργανισμοί δήλωσαν ότι μία από τις σημαντικότερες ζώνες υποστήριξης για το Ethereum είναι τα $3.000. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι η τιμή της μέσης εισόδου αγοράς, η οποία παραμένει περίπου στα $3.000. Υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός καταχωρήσεων στην αγορά που παρατηρήθηκαν στη ζώνη των $3.000-$3.200.

Πηγή: Santiment

Σε περίπτωση που το ETH πέσει και παραμείνει κάτω από $3.000 ή φτάσει τα $2.800, ένας μεγάλος αριθμός traders πιθανότατα θα καταλήξει με ζημία και μπορεί να αρχίσει να κλείνει τις θέσεις του, γεγονός που θα δημιουργήσει πρόσθετη πίεση πώλησης στην αγορά. Επιπλέον, η μέγιστη τιμή χασούρας στα options συμβόλαια για τις 24 Σεπτεμβρίου για το Ethereum παραμένει στα $2.880.

Ενώ το Ethereum κινείται ανοδικά, η προσφορά στα ανταλλακτήρια έχει αρχίσει να παρουσιάζει δειλά-δειλά ξανά ανάπτυξη, η οποία είναι η πρώτη ένδειξη ενός επερχόμενου κύματος πωλήσεων. Αλλά ταυτόχρονα, οι τιμές προσφοράς στα ανταλλακτήρια, κινούνται σε μια ισχυρή πτωτική τάση, η οποία είναι ένα μεγάλο σημάδι για το Ethereum στην μακροπρόθεσμή του αγορά .

Back to top button