Αγορά

Τι οδήγησε στον αφανισμό $500 δισεκατομμυρίων από την crypto αγορά;

Η πτώση της crypto αγοράς που ανέτρεψε τα συναισθήματα που επικρατούσαν, προκλήθηκε από διάφορους παράγοντες. Η νέα παραλλαγή του COVID, Omicron φαίνεται να είναι ο κύριος λόγος που πυροδότησε την πτώση, καθώς προκάλεσε μεγάλο φόβο στην αγορά και στα χρηματιστήρια. Επίσης, αναλυτές της αγοράς κατηγορούν και τις μοχλευμένες θέσεις στα ανταλλακτήρια όπως επίσης και τα funding rates (επιτόκιο+premium στα futures συμβόλαια). Τα funding rates των crypto-νομισμάτων έχουν γίνει και πάλι αρνητικά και πολλοί πιστεύουν ότι είναι ένα bullish σημάδι, ακόμη και όταν η πλειοψηφία της αγοράς είναι βαμμένη με κόκκινο χρώμα.

Funding Rates

Αντίστοιχα, οι κανονιστικές πιέσεις στις ΗΠΑ και η έκκληση για πιο αυστηρές πολιτικές στην crypto αγορά (ιδιαίτερα στα stablecoins) έχουν παίξει ρόλο στη πτώση. Το Κογκρέσο θα πραγματοποιήσει μια ακρόαση στις 8 Δεκεμβρίου, όπου οι CEO από κορυφαία ανταλλακτήρια όπως της Coinbase, της FTX και μερικά άλλα θα καταθέσουν και θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν τις πιέσεις.

Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα;

Μετά από έναν εξαιρετικά bullish Οκτώβριο, οι ειδήμονες των crypto, έχουν προβλέψει για ένα bullish τελευταίο τρίμηνο, ωστόσο, οι αρχές του Δεκεμβρίου δείχνουν το αντίθετο. Οι Δείκτης Φόβου και Απληστίας για το Bitcoin, έχουν πέσει στο “Extreme Fear” μετά από ενάμιση μήνα. Παρόλο που η αγορά των crypto διανύει επί του παρόντος μια πτωτική πορεία, αναλυτές πιστεύουν ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα στην κορυφή της αγοράς.

Ο Plan B, ένας δημοφιλής crypto αναλυτής που η πρόβλεψη τιμής του για το Bitcoin είναι στα 100.000, ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter, ένα διάγραμμα από το bull run του 2017 για να επισημάνει ότι η crypto αγορά θα απορροφούσε την πτώση.

Back to top button