Αγορά

Το 95% της crypto αγοράς είναι επικερδής

Σύμφωνα με τα on-chain δεδομένα που παρουσίασε η Glassnode, σχεδόν το 95% της αγοράς είναι επικερδής. Μετά το πρόσφατο ράλι του Bitcoin πάνω από τα $55.000, ο αριθμός των επενδυτών που είναι επικερδής αυξήθηκε κατά 16%.

Ποσοστό επενδυτών σε σχέση με το δείκτη κέρδους

Ο δείκτης που δημιουργήθηκε από την Glassnode έχει σχεδιαστεί για να δείχνει το ποσοστό των επενδυτών στο δίκτυο που κατέχουν επί του παρόντος επικερδές ανοιχτές θέσεις. Για να καθορίσει αν μια οικονομική οντότητα έχει κέρδος ή όχι, ο δείκτης αναλύει την τιμή αγοράς, η οποία είναι η τιμή τη στιγμή που τα νομίσματα μεταφέρθηκαν στο πορτοφόλι και στη συνέχεια το συγκρίνει με την πραγματική τιμή του Bitcoin.

Ποσοστό επενδυτών σε σχέση με το δείκτη κέρδους στο Bitcoin

Προηγουμένως, το ATH των επενδυτών που σημείωναν κέρδος στο πορτοφόλι τους, ήταν τον Μάιο του 2021 ακριβώς πριν από το μεγάλο ξεπούλημα της αγοράς. Ο αριθμός των κερδοφόρων Bitcoin διευθύνσεων στο δίκτυο άρχισε να αυξάνεται σημαντικά όταν η crypto αγορά άρχισε να αυξάνεται μέσα στο 2020.

Τι πρέπει να προσέξουμε από αυτήν την κερδοφορία;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσδιοριστεί εάν η αγορά είναι υπερτιμημένη ή υπερπουλημένη. Ορισμένοι crypto traders χρησιμοποιούν τεχνικούς δείκτες όπως το δείκτη σχετικής αντοχής και ορισμένοι χρησιμοποιούν on-chain δεδομένα όπως εξετάζουμε πιο πάνω.

Την τελευταία φορά που η αγορά έφτασε στο 95% της κερδοφορίας, ακολούθησε αμέσως μετά και το ξεπούλημα της τάξεως του 50%. Αυτό σημαίνει ότι μόλις αυξηθούν οι αριθμοί του δείκτη, ο αριθμός των traders που θα θέλουν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους, θα αυξηθεί και αυτός.

Κατά την ώρα σύνταξης αυτού του άρθρου, το Bitcoin διαπραγματευόταν στα $53.995, στο -1,3%, σύμφωνα με το CoinGecko.

Back to top button