Αγορά

Παρά την πρόσφατη καταστολή οι Κινέζοι συνεχίζουν να αγοράζουν crypto-νομίσματα

Την περασμένη εβδομάδα, σε μια ακόμη σημαντική προσπάθεια για την πάταξη των crypto-νομισμάτων, η κινεζική κεντρική τράπεζα, Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, (People’s Bank of China ή PBoC), κήρυξε παράνομες τις crypto συναλλαγές. Αυτή η κίνηση φαίνεται να έχει μικρή επίδραση στους τοπικούς επενδυτές που συνεχίζουν να επενδύουν σε crypto-νομίσματα ανενόχλητοι.

Σε ομιλία τους στο Bloomberg, κάποιοι Κινέζοι crypto επενδυτές ανέφεραν ότι αυτή η κίνηση της Τράπεζας, αποδείχθηκε ευκαιρία για την αγορά crypto-νομισμάτων. Ο Bobby Lee, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας crypto πορτοφολιών, Ballet Global Inc., δήλωσε ότι η καταστολή δεν ήταν τόσο κακή όσο πολλοί πίστευαν. “Αγόρασα μερικά όταν έπεσαν”, ανέφερε.

Άλλοι κάτοχοι crypto-νομισμάτων από την Κίνα μοιράστηκαν και εκείνοι παρόμοιες απόψεις. Ένας άλλος επενδυτής, ο Stephen δήλωσε: “Αυτές οι πολιτικές δεν είναι νέες για εμάς, οπότε τις βλέπουμε ως σήμα αγοράς”. Δήλωσε επίσης ότι αγόρασε τη πτώση του Bitcoin μέσω OTC συναλλαγών. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι νέοι επενδυτές ενδέχεται να δυσκολευτούν να το αντιμετωπίσουν. “Οι άνθρωποι που είναι νέοι στα crypto-νομίσματα μπορεί να φοβούνται. Μερικοί από αυτούς θα τα παρατήσουν”, δήλωσε ο Stephen.

Ο Stephen δήλωσε στο Bloomberg ότι ενώ η κινεζική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις συναλλαγές και την εξόρυξη του Bitcoin και άλλων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, δεν θα θέσει σε πλήρη απαγόρευση της διατήρησής τους, καθώς η απόφαση είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί. “Η κυβέρνηση είναι έξυπνη”, ανέφερε. “Δεν πρόκειται να εκδώσει μια πολιτική που στο τέλος δεν θα μπορεί να εφαρμόσει”.

Ενώ επικράτησε φόβος στην αγορά μετά την απαγόρευση της Κίνας, οι φάλαινες και θεσμικοί επενδυτές όπως η JPMorgan αγόρασαν την πτώση (dip) του Bitcoin.

Back to top button