Αγορά

Παγκόσμια βουτιά στην crypto αγορά που προκλήθηκε από τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ακινήτων της Κίνας

Ο Colin Wu εξετάζοντας τον κύριο λόγο για την πτώση που σημειώθηκε στην αγορά των crypto-νομισμάτων, υποστηρίζει ότι φταίει η κινεζική αγορά ακινήτων

Ο Κινέζος δημοσιογράφος Colin Wu, ο οποίος καλύπτει όλα όσα σχετίζονται με την αγορά crypto-νομισμάτων, ανάρτησε στο Twitter ότι το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ σημείωσε μια τεράστια πτώση. Συγκεκριμένα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έχασε σχεδόν 7% εκείνη την ημέρα, φθάνοντας στο χαμηλό 52 εβδομάδων.

Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ πέφτει κατακόρυφα

Σύμφωνα με τον Colin Wu, η ραγδαία πτώση στην αγορά crypto-νομισμάτων προκλήθηκε από την κατάρρευσης των μετοχών της Evergrande Real Estate Group κατά 10,24%.

Πριν από αυτό, ο δείκτης μειώθηκε επίσης κατά 17%. Σύμφωνα με τη λίστα Fortune Global 500 του 2021, η Evergrande Real Estate Group είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής ακινήτων στην Κίνα σε πωλήσεις. Είναι επίσης ο 122ος μεγαλύτερος όμιλος στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Wu, η Evergrande έχει χρέη αξίας σχεδόν $2 τρισεκατομμυρίων. Οι αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την κρίση χρέους μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ακινήτων έχουν πλήξει ένα ευρύ φάσμα αγορών: από τραπεζικές μετοχές έως ομόλογα υψηλής απόδοσης σε δολάρια και μετοχές της Ping An Insurance Group Co.

Ρευστοποιήσεις ύψους $312 εκατομμυρίων στο Bitcoin, οι κινεζικές ειδήσεις κατηγορούν τα crypto-νομίσματα

Η αγορά του Bitcoin συνάντησε ένα τεράστιο ποσό ρευστοποιήσεων αξίας $312 εκατομμυρίων σε μία μόνο ώρα. Μόνο στο ανταλλακτήριο της Bybit, σχεδόν οι μισές θέσεις σε Bitcoin ρευστοποιήθηκαν ($153 εκατομμύρια).

Τα δεδομένα από τα ανταλλακτήρια crypto-νομισμάτων δείχνουν τα ποσοστά προσφοράς του BTC να αυξάνονται, γεγονός που μπορεί να πυροδοτήσει μεγαλύτερο ξεπούλημα εάν το Bitcoin συνεχίσει να μειώνεται κάτω από το επίπεδο υποστήριξης των $45.000. Κατά την ώρα σύνταξης αυτού του άρθρου, το κορυφαίο crypto-νόμισμα διαπραγματευόταν στα $44.610. Η αγορά των altcoin είναι και αυτή επίσης στο κόκκινο σήμερα μετά από τα νέα για την Evergrande.

Back to top button