Business ειδήσεις

Ανασκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας (13-19 Σεπτεμβρίου)

Η Binance προσλαμβάνει πρώην στέλεχος της Europol

Ο Nils Andersen-Röed θα διεξάγει τις έρευνες για τα άτομα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα της Binance για παράνομους σκοπούς.

Η Binance προσέλαβε τον ερευνητή της Europol, Nils Andersen-Röed, ως διευθυντή ελέγχου και ερευνών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ανταλλακτηρίου crypto-νομισμάτων την Πέμπτη.

  • Ο Andersen-Röed, ο οποίος θα είναι μέλος της μεγαλύτερης ομάδας ερευνών, θα διεξάγει τις “εσωτερικές και εξωτερικές έρευνες” για να εντοπίσει άτομα που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα Binance για παράνομους σκοπούς, ανέφερε η εταιρεία. Θα προσπαθήσει να προστατεύσει τις συμμετοχές των χρηστών της Binance και να βοηθήσει τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου στις έρευνές τους.
  • Ο Andersen-Röed πέρασε σχεδόν τρία χρόνια στην Ομάδα Dark Web της Europol, μια πρωτοβουλία πολλών οργανισμών για τη μείωση του εγκλήματος στο σκοτεινό διαδίκτυο.
  • “Στόχος μου είναι να κάνω τη βιομηχανία crypto-νομισμάτων  (και ειδικότερα την Binance) ασφαλέστερο μέρος”, δήλωσε ο Andersen-Röed στην ανάρτηση ιστολογίου, χαρακτηρίζοντας απαραίτητη τη “διεθνή συνεργασία μεταξύ της βιομηχανίας και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου”. “Τους εγκληματίες δεν τους νοιάζουν τα σύνορα”, ανέφερε.
  • Ο διορισμός αποτελεί ένα μέρος της προσπάθειας του ανταλλακτηρίου για να ενισχύσει τη ρυθμιστική συμμόρφωση και την ασφάλειά του εν μέσω εντατικού ελέγχου από τις ρυθμιστικές αρχές. Την Παρασκευή, το Bloomberg δημοσίευσε ότι η Binance αντιμετωπίζει έρευνες για συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών και χειραγώγηση της αγοράς στις ΗΠΑ, προσθέτοντας άλλη μια έρευνα στην λίστα που αντιμετωπίζει η εταιρεία παγκοσμίως.
  • Τον Αύγουστο, η Binance ονόμασε τον πρώην ερευνητή επιβολής του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών Greg Monahan ως τον παγκόσμιο υπεύθυνο αναφοράς για το ξέπλυμα χρήματος.

Η American CryptoFed DAO ζητάει την άδεια της SEC για την έκδοση stablecoins

Η εταιρεία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με έδρα το Γουαϊόμινγκ έχει καταθέσει το έντυπο 10 και το έντυπο S-1 για την καταχώριση και διαπραγμάτευση των token Locke και Ducat.

Η American CryptoFed DAO, ένας αποκεντρωμένος αυτόνομος οργανισμός με έδρα το Γουαϊόμινγκ, έχει καταθέσει δύο έντυπα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών, ή SEC, για να ξεκινήσει δύο παραλλαγές των αλληλεξαρτώμενων stablecoins που ονομάζονται Locke και Ducat.

Σύμφωνα με την υποβολή της Φόρμας 10 του CryptoFed, τα token περιμένουν την εγγραφή τους ως tokens κοινής ωφέλειας που φιλοξενούνται στο εσωτερικό blockchain CryptoFed. Ωστόσο, το έντυπο 10 της SEC χρησιμοποιείται για την καταχώριση χρεογράφων για τις πιθανές συναλλαγές στο χρηματιστήρια των ΗΠΑ και ως εκ τούτου, δεν προορίζεται για τις λεγόμενες καταχωρήσεις κοινής ωφέλειας.

Η υποβολή της φόρμας δίνει το δυνατότητα στην CryptoFed να αναγνωρίζεται αυτόματα ως DAO στις ΗΠΑ μετά από 60 ημέρες από την αρχική ημερομηνία κατάθεσης, ανεξάρτητα από τυχόν εκκρεμείς παρατηρήσεις της SEC.

Η κατάθεση της CryptoFed υποδηλώνει ότι το Ducat είναι ένα stablecoin που προστατεύεται από τον πληθωρισμό και τον αποπληθωρισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθημερινές συναλλαγές όσο και ως αποθήκη αξίας. Το Locke είναι ένα token διακυβέρνησης που θα χρησιμοποιηθεί για τη σταθεροποίηση του Ducat και τη δημιουργία κανόνων για το οικοσύστημα.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της CryptoFed, Marian Orr, το token Locke θα διανεμηθούν σε δήμους, εμπόρους, τράπεζες, ανταλλακτήρια crypto-νομισμάτων και άλλους συμμετέχοντες στο DAO.

Η CryptoFed καταθέτει επίσης το έντυπο S-1 για την εγγραφή των token Locke και Ducat για να τα καταστήσει εμπορεύσιμα και μεταβιβάσιμα. Παράλληλα με την παρούσα αναθεώρηση της SEC σχετικά με την κατάθεση του εντύπου S-1, η CryptoFed θα υποβάλει επίσης το έντυπο S-8, το οποίο θα χορηγήσει στην εταιρεία “περιορισμένα και μη εμπορεύσιμα token Locke σε περισσότερα από 500 άτομα”.

Μέχρι την έγκριση του εντύπου S-1, τόσο τα διακριτικά Locke όσο και τα Ducat θα παραμείνουν περιορισμένα, μη εμπορεύσιμα και μη μεταβιβάσιμα.

Back to top button