Ανταλλακτήρια

Ο πρώην διευθυντής της SEC Brett Redfearn αποχωρεί από την Coinbase μετά από 4 μήνες

Η αποχώρηση του Αντιπροέδρου κεφαλαιαγορών της Coinbase δείχνει μια αλλαγή στρατηγικής στο ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων που διαπραγματεύεται δημόσια στον Nasdaq.

Ο Αντιπρόεδρος Κεφαλαιαγοράς Brett Redfearn της Coinbase είναι εκτός μετά από μόλις 4 μήνες στη δουλειά, δήλωσε εκπρόσωπος της Coinbase. Η Wall Street Journal ήταν η πρώτη που μετέδωσαν την είδηση της αποχώρησης του πρώην αξιωματούχου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) από την εταιρεία στα τέλη Ιουλίου.

Το ρήγμα δείχνει μια αλλαγή στρατηγικής στο ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων που διαπραγματεύεται στον Nasdaq, ανέφεραν ανώνυμες πηγές στην εφημερίδα, με το Coinbase να αποφασίζει να “μετατοπίσει τις προτεραιότητές του μακριά από τους τίτλους ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων”, ανέφερε η έκθεση.

Μια πηγή με γνώση της κατάστασης δήλωσε στο ότι η μετατόπιση προτεραιότητας αντανακλούσε την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για πρόσβαση σε αποκεντρωμένα χρηματοοικονομικά (DeFi). “Καθώς εξετάζαμε το στόχο της προτεραιότητας του DeFi, καταχραζόμαστε τον τομέα των κινητών αξιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων”, ανέφερε η πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η “φιλική” αυτή αποχώρηση οφείλεται στο γεγονός ότι οι ενέργειες στην Ουάσινγκτον και πέρα από αυτήν, θέτουν υπό αμφισβήτηση το κατά πόσον οι tokenized μετοχές συμμορφώνονται με τα τρέχοντα ρυθμιστικά πλαίσια. Η Binance, ειδικότερα, έχει πληγεί ιδιαίτερα για αυτά τα χρεόγραφα, διακόπτοντας απότομα αυτά τα προϊόντα στα μέσα Ιουλίου.

Η πρόσληψη του Redfearn ανακοινώθηκε στις 30 Μαρτίου, λίγες εβδομάδες πριν η Coinbase κάνει το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της στον Nasdaq.

Back to top button