Ανταλλακτήρια

Η Robinhood Crypto αναμένει να πληρώσει πρόστιμο $30 εκατομμυρίων στον κρατικό ρυθμιστικό φορέα της Νέας Υόρκης

Οι καταθέσεις S-1 της Robinhood αποκαλύπτουν ότι το crypto τμήμα της δέχεται πυρά για ανεπαρκή ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και για παραβίαση των νόμων κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η πλατφόρμα λιανικού εμπορίου μηδενικών τελών της Robinhood βρίσκεται υπό έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την πρόσφατη S-1 κατάθεση της.

Η Robinhood Crypto, το τμήμα συναλλαγών crypto-νομισμάτων της Robinhood, δήλωσε ότι αναμένει να καταβάλει διακανονισμό $30 εκατομμυρίων στο Υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (NYDFS) μετά από έρευνα του 2020 “που επικεντρώθηκε κυρίως σε ζητήματα που σχετίζονται με την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της κυβερνοασφάλειας” και διαπίστωσε ότι η εταιρεία παραβιάζει πολυάριθμες κανονιστικές απαιτήσεις.

Εκτός από τη χρηματική ποινή, η Robinhood Crypto θα πρέπει επίσης και να “ενεργοποιήσει έναν ελεγκτικό μηχανισμό”.

Το πρόστιμο των $30 εκατομμυρίων NYDFS είναι το τελευταίο από τις χρηματικές κυρώσεις που επιβάλλονται κατά της Robinhood από τις ρυθμιστικές αρχές. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) έλαβε πληρωμή $65 εκατομμυρίων από την εφαρμογή συναλλαγών για να διευθετήσει ισχυρισμούς ότι παραπλάνησε τους πελάτες. Και τον περασμένο μήνα, η Robinhood τιμωρήθηκε με πρόστιμο $70 εκατομμυρίων από τη Ρυθμιστική Αρχή Χρηματοπιστωτικής Βιομηχανίας (FINRA), το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ από τη FINRA, επειδή δεν προστάτευσε τους πελάτες.

Back to top button