Ανταλλακτήρια

60 ανταλλακτήρια στη Νότια Κορέα σταματούν την λειτουργία τους

Η Νότια Κορέα συνεχίζει την καταστολή των ανταλλακτηρίων crypto-νομισμάτων

Περίπου 60 ανταλλακτήρια crypto-νομισμάτων που λειτουργούν στη Νότια Κορέα, είναι πλέον υποχρεωμένα να ενημερώσουν τους πελάτες τους σχετικά με την αναστολή των συναλλαγών τους, μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Οι νέοι κανονισμοί θα τεθούν σε ισχύ την από την επόμενη εβδομάδα.

Για να συνεχιστούν τις δραστηριότητές τους στη χώρα, τα ανταλλακτήρια θα πρέπει να επαληθευτούν στη Μονάδα Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών πριν από τις 24 Σεπτεμβρίου και να παρέχουν πιστοποιητικό ασφαλείας από την υπηρεσία ασφάλειας διαδικτύου. Επιπλέον, κάθε ανταλλακτήριο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων πρέπει να συνεργάζεται με οποιαδήποτε εγγεγραμμένη τράπεζα στη χώρα.

Εάν ένα ανταλλακτήριο δεν έχει καταχωρηθεί μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί στη χώρα. Οποιεσδήποτε υπηρεσίες παρέχονται μέσω του ανταλλακτηρίου θα απαγορεύονται. Τα εγγεγραμμένα ανταλλακτήρια που δεν συνεργάζονται με τράπεζες δεν θα είναι σε θέση να παρέχουν ζεύγη συναλλαγών Won.

Η Επιτροπή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι τα ανταλλακτήρια θα πρέπει να ενημερώσουν τους πελάτες τους σχετικά με την αναμενόμενη ημερομηνία λήξης και να τους καθοδηγήσει στις διαδικασίες ανάληψης των κεφαλαίων τους από την ανταλλακτήριο τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από το κλείσιμο.

Σχεδόν όλες τα ανταλλακτήρια που λειτουργούν στη Νότια Κορέα αναμένεται να κλείσουν, τα υπόλοιπα παρέχουν πιστοποιητικά ασφαλείας, αλλά, ταυτόχρονα, δεν έχουν επισυνάψει συνεργασίες με τις κορεατικές τράπεζες.

Μέχρι στιγμής, μόνο τέσσερα ανταλλακτήρια έχουν εγγραφεί και συνεργαστεί με τις κορεατικές τράπεζες, τα οποία θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και μετά την εφαρμογή των νέων κανονισμών.

Back to top button