Τραπεζικές ειδήσεις

46% των Γερμανικών funds θέλουν Bitcoin

Το 46% των funds στη γερμανόφωνη περιοχή της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ελβετίας (περιοχή DACH) ενδιαφέρονται για crypto-νομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum σύμφωνα με έρευνα 70+ επενδυτικών οργανισμών.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 88% των γερμανικών funds δεν επενδύονται σε Bitcoin, με μόλις το 4% να επενδύεται σε crypto-νομίσματα, ενώ το 8% δεν είναι σίγουροι.

Αποκάλυψε επίσης ότι το 6,6% έχει αργήσει με το σχεδιασμό της στρατηγικής και θα επενδύσει φέτος, κάτι που θα υπερδιπλασιάσει τα γερμανόφωνα funds χαρτοφυλακίων crypto-νομισμάτων.

Το 13,2% θέλει να επενδύσει, αλλά ακόμα ερευνά αυτόν τον χώρο. Ενώ το 26,3% ενδιαφέρεται για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, προς το παρόν περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθούν. Το υπόλοιπο 53,9% αναφέρει ότι είναι απίθανο να επενδύσει για τα επόμενα τρία χρόνια.

“Σύμφωνα με τη μελέτη, μέσα σε τρία χρόνια, είναι δυνατόν να αναμένουμε εισροή από $100 έως 657 δισεκατομμύρια στην αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μόνο από την περιοχή DACH”, λέει ο Arthur Capella της Mindsmith, ενός τεχνολογικού thinking tank που διεξήγαγε την έρευνα.

Είναι ενδιαφέρον ότι το 33,8% δηλώνει ότι δεν είναι βέβαιο αν θα χρησιμοποιούσε την defi εάν επένδυε σε crypto-νομίσματα, υποδηλώνοντας ότι η συνειδητοποίηση της προκλητικής είναι πολύ χαμηλή με μόλις το 14% να δηλώνει ότι θα σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει αποκεντρωμένη χρηματοδότηση.

Ενώ το 15% λέει ότι τα crypto-νομίσματα είναι επί του παρόντος εκτός του πεδίου εφαρμογής της επενδυτικής τους εντολής, κάτι που μπορεί να έχει αλλάξει με την έναρξη ισχύος του νόμου, που μπήκε σε ισχύ αυτή τη Δευτέρα, για την τοποθεσία του Ταμείου, ο οποίος επιτρέπει σε ειδικά κεφάλαια (“Spezialfonds”) να επενδύσουν έως και το 20% των περιουσιακών στοιχείων τους υπό διαχείριση σε Bitcoin ή Ethereum.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, το 7% από αυτούς θα το κάνουν φέτος και σχεδόν οι μισοί από αυτούς μπορεί να επενδύσουν σε crypto-νομίσματα τα επόμενα τρία χρόνια, κάτι που μπορεί να μεταφραστεί σε εισροές σχεδόν όσο το τρέχον ανώτατο όριο αγοράς του Bitcoin στο υψηλότερο τέλος των εκτιμήσεων για το πόσα κεφάλαια μπορούν να εισέλθουν σε crypto-νομίσματα από την περιοχή DACH.

Back to top button