Τραπεζικές ειδήσεις

Τι ανακοίνωσε η FED στην χθεσινή της συνάντηση

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στην χθεσινή της συνάντηση, ανακοίνωσε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν μηδενικά, ενώ η πρώτη αύξηση στα επιτόκια έχει προγραμματιστεί για το Μάρτιο αυτής της χρονιάς.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, οι τιμές των crypto-νομισμάτων και των μετοχών αυξήθηκαν όταν η FED δήλωσε ότι θα αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και το Bitcoin πήγε από τα $47.000 στα $49.500 μέσα σε λίγες ώρες.

Ωστόσο την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, όταν πρόσφατα δημοσιευμένα πρακτικά από αυτή τη συνεδρίαση όρισαν την ημερομηνία-στόχο για τα μέσα του Μαρτίου, οι τιμές στο χρηματιστήριο έκλεισαν στο κόκκινο και το Bitcoin έπεσε κατά 6%.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς επανέλαβε κυρίως αυτό που πρότειναν οι αναλυτές τους τελευταίους δύο μήνες: Προκειμένου να επανέλθει ο πληθωρισμός από το 7% του Δεκέμβριο, στο 2%, διατηρώντας παράλληλα χαμηλά τα επίπεδα ανεργίας, η FED θα αυξήσει τα επιτόκιά της έως και 0,25% ανά τρίμηνο.

Τα επιτόκια των ομοσπονδιακών funds είναι τα επιτόκια με το οποία οι τράπεζες μπορούν να δανειστούν χρήματα από το αποθεματικό της FED. Η αύξηση των επιτοκίων έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη την οικονομία, συμβάλλοντας στην αύξηση των επιτοκίων των πιστωτικών καρτών και του κόστους των στεγαστικών δανείων για τους καταναλωτές, οι οποίοι πιθανότατα ίσως και να αναγκαστούν να επενδύσουν σε μετοχές ή και crypto-νομίσματα μέσα στο 2022.

Σε αντίθεση με την crypto αγορά, τα χρηματιστήρια έπεσαν σε αρνητικό επίπεδο μετά τις ανακοινώσεις, αλλά με τα δεδομένα αυτής της εβδομάδας στη Wall Street, δεν είναι σαφές αν θα παραμείνουν εκεί.

Back to top button