Τραπεζικές ειδήσεις

Τι ποσό crypto-νομισμάτων εκτιμάται ότι κατέχει η Ρωσία;

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ταρακούνησε τα νερά προκαλώντας αβεβαιότητα στην crypto αγορά με την ανακοίνωση της για σχέδια απαγόρευσης της χρήσης και εξόρυξης crypto-νομισμάτων στη χώρα. Ωστόσο, το Κρεμλίνο, όπως ονομάζεται η εκτελεστική κυβέρνηση της Ρωσίας, φαίνεται να έχει άλλα σχέδια για τα crypto για έναν πολύ απλό λόγο.

Οι Ρώσοι κατέχουν crypto αξίας άνω των $200 δισεκατομμυρίων σύμφωνα με μια εκτίμηση της κυβέρνησης της χώρας. Αυτός θα μπορούσε να είναι και ο λόγος που επηρέασε την απόφαση της κυβέρνησης της Ρωσίας και να εργαστεί τώρα στους κανονισμούς αυτού του κλάδου, όπως αναφέρει το Bloomberg. Η Ρωσία πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα το ρυθμιστικό της πλαίσιο πάνω στα crypto.

Η Ρωσία κρατάει το 12% της παγκόσμιας crypto αγοράς

Το Bloomberg αναφέρει ότι σύμφωνα με νέα εκτίμηση της κυβέρνησης της Ρωσίας, τα crypto-νομίσματα που κατέχουν οι πολίτες της χώρας ανέρχονται σε πάνω από $200 δισεκατομμύρια. Η εκτίμηση αποκτήθηκε με διάφορες μεθόδους, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης των IP διευθύνσεων των μεγαλύτερων χρηστών στα ανταλλακτήρια crypto-νομισμάτων. Η εκτίμηση αυτή που ισοδυναμεί με περίπου το 12% της συνολικής κεφαλαιοποίησης της crypto αγοράς, εξηγεί γιατί η κυβέρνηση βλέπει μεγαλύτερη αξία στη ρύθμιση του τομέα από την επιβολή πλήρους απαγόρευσης, αναφέρει το Bloomberg.

Την περασμένη εβδομάδα, το Κρεμλίνο δημοσίευσε ένα σχέδιο δράσης υπογεγραμμένο από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ντμίτρι Τσερνισένκο, ο οποίος επιδίωξε να θέσει σε εφαρμογή τους κανονισμούς για τα crypto-νομίσματα μέχρι το τέλος του 2022. Όπως αποκάλυψε η RBK, ένα ρωσικό μέσο ενημέρωσης, το έγγραφο πρότεινε την εισαγωγή κανονισμών για την ενημέρωση των πελατών της (KYC) και την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες σε crypto πλατφόρμες. Το σχέδιο δράσης επιδιώκει επίσης τη σύσταση ενός επόπτη για τα crypto-νομίσματα, καθώς επίσης τη δημιουργία κυρώσεων για παραβίαση των προτεινόμενων κανόνων.

Παγκόσμια υιοθέτηση

Η crypto αγορά έχει προχωρήσει αρκετά από τότε που το Bitcoin βγήκε στο προσκήνιο πριν από περίπου 13 χρόνια. Με μια κεφαλαιοποίηση της αγοράς που ξεπέρασε τα $3 τρισεκατομμύρια δολάρια στο αποκορύφωμά της, οι κυβερνήσεις δίνουν όλο και μεγαλύτερη μεγαλύτερη προσοχή σε αυτήν. Όπως και η Ρωσία, έτσι και η Ινδία κάνει και αυτή κινήσεις για να αναγνωρίσει τα crypto με την νομοθεσία της. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η υπουργός Οικονομικών της Ινδίας, Nirmala Sitharaman, ανακοίνωσε μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη φορολόγηση των εικονικών και ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στη χώρα.

Back to top button