Τραπεζικές ειδήσεις

Ο δημιουργός του Cardano απαντά στον κεντρικό τραπεζίτη που δήλωσε ότι η crypto βιομηχανία είναι γεμάτη απατεώνες

Ο Neel Kashkati της Fed ισχυρίζεται ότι ολόκληρη η βιομηχανία crypto-νομισμάτων είναι γεμάτη απατεώνες

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολης Neel Kashkari εξόργισε για άλλη μια φορά την κοινότητα των crypto-νομισμάτων με το πρόσφατο tweet του, στο οποίο αναφέρει ότι η βιομηχανία crypto-νομισμάτων είναι γεμάτη μόνο με “απατεώνες” που κλέβουν τους αμύητους με “pump and dump”(το εσκεμμένο φούσκωμα ενός crypto που ακολουθεί στην πώληση από τους κατέχοντες).

Το πιο πρόσφατο σχόλιο του Kashkari έχει ενώσει διαφορετικές “φυλές” της κοινότητας των crypto-νομισμάτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IOG Charles Hoskinson, ο οποίος δημιούργησε το proof-of-stake blockchain έργο Cardano, επεσήμανε την κατάφωρη εκτύπωση χρημάτων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED), η οποία πιστεύει ότι ωθεί τους ανθρώπους να ενδώσει στην πίστη τους σε “υγιή χρήματα” που δεν μπορούν να χειραγωγηθούν από την κυβέρνηση.

Ο Alex Gladstein, επικεφαλής στρατηγικής στο Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μοιράστηκε επίσης πολλά άρθρα που δείχνουν πώς το Bitcoin βοηθά ανθρώπους από χώρες όπως η Κούβα, η Νιγηρία και η Αιθιοπία να ανακτήσουν την οικονομική ελευθερία και να καταπολεμήσουν τη διαφθορά.

Ο Kashkari είναι από καιρό αρνητής crypto-νομισμάτων, αλλά πρόσφατα έγινε ακόμα πιο δύσπιστος. Πρόσφατα δήλωσε ότι ήταν πιο αισιόδοξος για τον κλάδο το 2015 από ό, τι τώρα. Είπε επίσης ότι το 95% όλων των crypto-νομισμάτων καθοδηγούνταν από “hype, θόρυβο και σύγχυση”.

Η κεντρική τράπεζα έγινε ευρέως γνωστή στους κύκλους των crypto-νομισμάτων μετά την περίφημη συνέντευξή του στο “60 Minutes”, στην οποία ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα θα ήταν πρόθυμη να εκτυπώσει απεριόριστο χρηματικό ποσό για να στηρίξει την αμερικανική οικονομία.

Οι επικριτές ισχυρίζονται ότι οι απλοί άνθρωποι πρέπει να επωμιστούν το βάρος των απερίσκεπτων αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της FED που οδηγούν σε υψηλότερο πληθωρισμό.

Back to top button