Αγορά

Τι οδήγησε την αγορά στην χθεσινή διόρθωση των $400 δισεκατομμυρίων

Τι οδήγησε την χθεσινή διόρθωση των $400 δισεκατομμυρίων

Η αγορά των crypto-νομισμάτων σημείωσε την Τρίτη την πρώτη σημαντική πτώση της μετά τον Αύγουστο, καθώς η πλειονότητα των crypto περιουσιακών στοιχείων έχασε τα μηνιαία κέρδη της μέσα σε λίγες ώρες. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των crypto-νομισμάτων έπεσε κάτω από τα $2 τρισεκατομμύρια πριν ανακάμψει, αλλά η καθαρή απώλεια τις τελευταίες 24 ώρες ξεπέρασε τα $400 δισεκατομμύρια.

Πηγή: Coin360

Σχεδόν $4 δισεκατομμύρια σε μοχλευμένες θέσεις ρευστοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πτώσης της crypto αγοράς. Το Bitcoin ηγείται στα ποσοστά ρευστοποίησης με πάνω από $34 εκατομμύρια να ρευστοποιούνται σε διάφορα ανταλλακτήρια, ακολουθούμενο από το Ethereum και το XRP.

Πηγή: ByBt

Οι ανοιχτές θέσεις του Ether σημείωσαν νέο ρεκόρ ρευστοποίησης, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Ether έφτασαν τα $11,62 δισεκατομμύρια. Κατά την ώρα σύνταξης αυτού του άρθρου, η τιμή του ETH είναι στα $3.233 μετά από πτώση άνω του 20%. Ομοίως, πάνω από $4 δισεκατομμύρια σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Bitcoin ρευστοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του πτώσης της αγοράς.

Τι οδήγησε στο “κραχ” της crypto αγοράς;

Η αγορά των crypto-νομισμάτων ήταν καλά καθορισμένη στο δρόμο της προς την ανάκαμψη, καθώς σχεδόν το μισά altcoins από το top 10 είχαν ήδη χτυπήσει ATH και το Bitcoin φαινόταν επίσης να είχε στόχο να φτάσει τα $55.000. Ωστόσο, το αιφνίδιο κραχ εξαφάνισε τα μηνιαία κέρδη και την αυξημένη μεταβλητότητα της αγοράς. Κατά τη διάρκεια των πρώτων σταδίων της αιφνίδιας συντριβής, πολλοί πίστευαν ότι υπήρξε μια δυσλειτουργία στο εθνικό πορτοφόλι chivo του Ελ Σαλβαδόρ και πυροδότησε το ξεπούλημα, το οποίο αργότερα επιδεινώθηκε από την είδηση της SEC που ερευνούσε το ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων της Coinbase.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η SEC προειδοποίησε την Coinbase για νομικές συνέπειες για το επερχόμενο προϊόν τους. Ο Brian Armstrong, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase Inc. αποκάλυψε ότι το ανταλλακτήριο έχει λάβει μια επιστολή από την SEC. Ο Armstrong φάνηκε μπερδεμένος σχετικά με τον ισχυρισμό της SEC ότι δεν καταλαβαίνει γιατί ο ρυθμιστικός φορέας απειλεί με νομικές ενέργειες για ένα προϊόν που έχει να κάνει πάνω από το staking. Πολλοί πιστεύουν ότι η απειλή της SEC διαδραμάτισε επίσης καίριο ρόλο στο κραχ της αγοράς την Τρίτη.

Ο Armstrong ισχυρίστηκε ότι η SEC δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τι χαρακτηρίζει το δανειοδοτικό προϊόν της ως χρεόγραφο, παρά το γεγονός ότι συνεργάζονται πλήρως με τις απαιτήσεις τους. Είπε

“Αρνούνται να μας πουν γιατί πιστεύουν ότι είναι χρεόγραφο, και αντ ‘αυτού κλητεύσουν ένα σωρό αρχεία από εμάς (συμμορφωνόμαστε), απαιτούν καταθέσεις από τους υπαλλήλους μας (συμμορφωνόμαστε) και στη συνέχεια μας λένε ότι θα μας μηνύσουν εάν προχωρήσουμε στο λανσάρισμα αυτού του προϊόντος, χωρίς καμία εξήγηση για το γιατί”.

Το δίλημμα γύρω από το ποιο περιουσιακό στοιχείο μπορεί να χαρακτηριστεί ως χρεόγραφο (security) έχει ήδη ξεκινήσει από την αγωγή της Ripple και πολλοί πιστεύουν ότι επόμενη είναι η Coinbase. Η απειλή της SEC για την Coinbase και το Bitcoin του Ελ Σαλβαδόρ σε συνδυασμό με την επικείμενη υποχώρηση οδήγησαν στο ξαφνικό κραχ στην αγορά των crypto-νομισμάτων.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο του MoneyPro δεν θα έπρεπε να θεωρηθούν ως επενδυτική συμβουλή. Κάθε επενδυτική και εμπορική κίνηση εμπεριέχει κίνδυνο, θα πρέπει να διεξάγετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Back to top button