Αγορά

Τι έδειξε η δημοσκόπηση για την υιοθέτηση του Bitcoin στην Αμερική

Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί millennials θέλουν να κάνουν το Bitcoin επίσημο νόμισμα της χώρας.

Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε από την παγκόσμια εταιρεία δημοσκοπήσεων YouGov, περισσότερο από το ένα τέταρτο των Αμερικανών θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ελ Σαλβαδόρ καθιστώντας το Bitcoin επίσημο νόμισμα.

Πηγή: today.yougov.com

Το 11% των 4.912 ενηλίκων στις ΗΠΑ που συμμετείχαν στην έρευνα θα το “υποστήριζε ακράδαντα” μια τέτοια πρωτοβουλία, ενώ το 16% από αυτούς θα το “υποστήριζε εν μέρη”.

Αναμενόμενα, το ποσοστό εκείνων που είναι υπέρ του να γίνει το Bitcoin νόμιμο νόμισμα στις ΗΠΑ είναι πολύ μεγαλύτερο μεταξύ των Αμερικανών millennials ηλικίας 25-34 ετών (44%).

Εν τω μεταξύ, μόνο το 11% των baby boomers υποστηρίζουν το Bitcoin, με το 43% από αυτούς να αντιτίθεται στην ιδέα υιοθέτησης ως νόμιμη μορφή  χρήματος.

Οι Αμερικανοί που βγάζουν περισσότερα από $80.000 το χρόνο είναι σχεδόν οι διπλάσιοι από εκείνους που κερδίζουν λιγότερο από $40.000 για να υποστηρίξουν την επίσημη μορφή νομίσματος του Bitcoin (21% και 11% , αντίστοιχα).

Οι άνδρες είναι πιο ανοιχτοί στην υιοθέτηση του εμβληματικού crypto-νομίσματος από τις γυναίκες (33% και 21%, αντίστοιχα).

Όσον αφορά την πολιτική σχέση, το 29% των Δημοκρατικών θα ήθελε να μιμηθεί το crypto πείραμα του Ελ Σαλβαδόρ σε αντίθεση με το 26% των Ρεπουμπλικάνων.

Back to top button