Τραπεζικές ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Καζακστάν θα επιτρέψει στις τράπεζες να διαμεσολαβούν στις αγορές crypto-νομισμάτων

Ένα νέο έργο στο Καζακστάν έχει ως στόχο να επιτρέψει στις τοπικές επιχειρήσεις crypto-νομισμάτων να παρέχουν νόμιμες επενδυτικές crypto υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση του Καζακστάν σχεδιάζει να εξουσιοδοτήσει επίσημα τα τοπικά τραπεζικά ιδρύματα να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς για συναλλαγές crypto-νομισμάτων.

Αρκετές τράπεζες στο Καζακστάν θα εγκριθούν σύντομα επίσημα σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών και επιχειρήσεις που παρέχουν έκθεση σε crypto-νομίσματα όπως το Bitcoin (BTC), μετέδωσε την Κυριακή το τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι Khabar 24.

Επικαλούμενη στελέχη της Ένωσης Βιομηχανίας Κέντρων Δεδομένων και Blockchain του Καζακστάν, η έκθεση σημειώνει ότι δεν είναι σαφές ποια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή τράπεζες θα συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα. Τα ανταλλακτήρια crypto-νομισμάτων θα είναι σε θέση να συνεργαστούν με τις τράπεζες με την εγγραφή τους στο έργο στο Διεθνές Χρηματοοικονομικό Κέντρο της Αστάνα, έναν σημαντικό χρηματοοικονομικό κόμβο στο Καζακστάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιλοτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει ένα έτος, με στόχο να επιτρέψει στις τοπικές επιχειρήσεις crypto-νομισμάτων να παρέχουν νόμιμα επενδυτικές υπηρεσίες crypto-νομισμάτων και να επιτρέψει στους επενδυτές να αγοράζουν και να πωλούν crypto-νομίσματα όπως το Bitcoin με ασφάλεια. Στο πλαίσιο του έργου, η κυβέρνηση του Καζακστάν σκοπεύει επίσης να αξιολογήσει τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με τις επενδύσεις σε ψηφιακά νομίσματα, καθώς οι συναλλαγές crypto-νομισμάτων δεν έχουν ακόμη υιοθετηθεί νόμιμα στη χώρα, σημειώνει η έκθεση.

Τα νέα έρχονται εν μέσω της Δημοκρατίας του Καζακστάν που εφιστά την προσοχή των παγκόσμιων miners crypto-νομισμάτων λόγω της συνεχιζόμενης καταστολής των εξόρυξης crypto-νομισμάτων στην Κίνα. Μερικές από τις μεγαλύτερες κινεζικές εταιρείες εξόρυξης crypto-νομισμάτων, η Bitmain και η Canaan, έχουν αρχίσει να συνεργάζονται με οντότητες στο Καζακστάν για τη λειτουργία εγκαταστάσεων και υπηρεσιών εξόρυξης στη χώρα.

Παρά το γεγονός ότι η βιομηχανία εξόρυξης crypto-νομισμάτων αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική στο Καζακστάν, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να προτείνουμε σοβαρή μετεγκατάσταση των κινεζικών δυνάμεων εξόρυξης crypto-νομισμάτων στη χώρα, σημείωσε ο πρόεδρος της ένωσης Alan Dordjiev.

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button