Αγορά

Οι περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές αναμένουν να αγοράσουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στο μέλλον

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες από την εταιρεία αναλύσεων του χρηματοπιστωτικού κλάδου του Coalition Greenwich δήλωσαν ότι έχουν ήδη επενδύσει σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Μια έρευνα για λογαριασμό της Fidelity Digital Assets έδειξε ότι επτά στους δέκα θεσμικούς επενδυτές αναμένουν να αγοράσουν ή να επενδύσουν σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στο μέλλον, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη.

  • Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Απριλίου 2021 από την εταιρεία αναλύσεων του χρηματοπιστωτικού κλάδου του Coalition Greenwich δήλωσαν ότι έχουν ήδη επενδύσεις σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με την έκθεση.
  • Από όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο μέλλον, περίπου το 90% ανέμεναν τα χαρτοφυλάκια των εταιρειών ή των πελατών τους να έχουν έκθεση σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχείων εντός πέντε ετών. Η έκθεση μπορεί να γίνει μέσω μετοχών σε εταιρείες crypto-νομισμάτων, επενδυτικών προϊόντων με έκθεση σε crypto-νομίσματα ή άμεσων επενδύσεων στα crypto.
  • Η μεταβλητότητα αναφέρθηκε ως το μεγαλύτερο εμπόδιο στις επενδύσεις στα crypto-νομίσματα, με ανησυχίες σχετικά με τη χειραγώγηση της αγοράς και την έλλειψη θεμελιωδών αρχών για τον προσδιορισμό της αξίας των crypto-νομισμάτων που προσφέρονται επίσης ως ζητήματα.
  • Τα ευρήματα συμφωνούν και με άλλες έρευνες που έχουν δείξει ότι οι θεσμικοί επενδυτές σχεδιάζουν να αυξήσουν την έκθεσή τους στα crypto-νομίσματα τα τελευταία χρόνια.
  • Ο Coalition Greenwich εξέτασε 1.100 παγκόσμιους θεσμικούς επενδυτές.

Πηγή: Coindesk

Back to top button