Τραπεζικές ειδήσεις

Η Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας δήλωσε ότι το πιλοτικό ψηφιακό της νόμισμα θα ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου

Ο Rakiya Mohammed, διευθυντής πληροφορικής της τράπεζας, δήλωσε επίσης ότι η τράπεζα ενδέχεται να διενεργήσει απόδειξη της ιδέας πριν από το τέλος του 2021.

Η Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας πρόκειται να ξεκινήσει την πιλοτική εφαρμογή του ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας (CBDC) την 1η Οκτωβρίου, ανέφερε την Παρασκευή η Λαϊκή Εφημερίδα.

  • Ο διευθυντής πληροφορικής της τράπεζας, Rakiya Mohammed, ανακοίνωσε την ημερομηνία κατά τη διάρκεια διαδικτυακού σεμιναρίου την Πέμπτη.
  • Το blockchain της Hyperledger, το ανοιχτό και αδειοδοτημένο κατανεμημένο καθολικό, έχει αξιοποιηθεί για την εκτέλεση του έργου που ονομάζεται GIANT.
  • Ο Mohammed είπε επίσης ότι η τράπεζα μπορεί να διενεργήσει μια απόδειξη της ιδέας πριν από το τέλος του 2021.

Οικονομικοί αξιωματούχοι στη Νιγηρία ασχολούνται με τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης της αύξησης των crypto-νομισμάτων στο αφρικανικό έθνος, το οποίο απαγόρευσε τις συναλλαγές σε crypto-νομίσματα στον τραπεζικό τομέα τον Μάρτιο.

Τα CBDCs, ή το κρατικό ψηφιακό fiat νόμισμα, συχνά αναφέρεται ως ένας τρόπος αντιμετώπισης των ιδιωτικά εκδομένων crypto-νομισμάτων που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι έχουν τη δυνατότητα να αποσταθεροποιήσουν την κυριαρχία ενός έθνους.

Back to top button