Τραπεζικές ειδήσεις

Invesco καταθέτει στην SEC για το Bitcoin ETF της

Η Invesco τόνισε ότι το ETF δεν θα επενδύει άμεσα σε Bitcoin.

Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων Invesco με έδρα την Ατλάντα υπέβαλε αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για να καταχωρίσει ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) με έκθεση σε Bitcoin (BTC) συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και άλλα περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με αυτά.

  • Σε κατάθεση την Πέμπτη η Invesco τόνισε ότι το ETF δεν θα επενδύει άμεσα σε Bitcoin.
  • Αντ ‘αυτού, θα επιδιώξει να έχει πλήρη έκθεση σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin και μερικές φορές μπορεί να έχει έκθεση σε άλλα επενδυτικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin ETF  που είναι εισηγμένα εκτός των ΗΠΑ και επενδυτικών καταπιστευμάτων όπως το Grayscale Bitcoin Trust.
  • Σύμφωνα με την κατάθεση της Invesco, το ταμείο είναι “μη διαφοροποιημένο”, επομένως δεν απαιτείται να πληροί τις απαιτήσεις διαφοροποίησης βάσει του νόμου περί εταιρειών επενδύσεων του 1940.
  • Ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler έχει μιλήσει για τη ρύθμιση της βιομηχανίας των crypto-νομισμάτων τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας έγκρισης ενός crypto ETF, για το οποίο ο οργανισμός έχει λάβει πάνω από δώδεκα αιτήσεις.
Back to top button