Τραπεζικές ειδήσεις

Η HSBC Αγγλίας μπλοκάρει τις πληρωμές στην Binance

Η κίνηση αυτή έγινε λόγω της ανακοίνωσης της FCA ότι η Binance δεν μπορεί να δραστηριοποιείται στην Αγγλία χωρίς να ελέγχεται από τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας.

Η HSBC εμποδίζει τους πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο από το να χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες και να τις πραγματοποιούν για πληρωμές σε crypto-νομίσματα “όπου είναι δυνατόν” μέσα στη Binance, ανέφερε ο τραπεζικός κολοσσός την Τρίτη.

  • Η απόφαση ακολουθεί την ανακοίνωση της Αρχής Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του ΟΗΕ (FCA) τον Ιούνιο ότι η Binance δεν επιτρέπεται να διεξάγει ρυθμιζόμενες δραστηριότητες στη χώρα.
  • Η HSBC επικοινωνεί με πελάτες συμβουλεύοντάς τους να σταματήσουν τις πληρωμές μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με tweets.
  • “Έχουμε επικοινωνήσει με τους πελάτες της HSBC στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τις αλλαγές σε αυτόν τον (crypto) χώρο που μπορεί να τους επηρεάσουν”, δήλωσε εκπρόσωπος της HSBC.
  • “Δεν θα σχολιάσουμε μεμονωμένους τίτλους ή ανταλλακτήρια crypto-νομισμάτων. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στα υψηλά πρότυπα καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML) και της τεχνογνωσίας των πελατών σας (KYC) και παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, τη ζήτηση των πελατών και την αλλαγή της ρύθμισης σε αυτές τις αγορές”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της HSBC.
  • Τον Ιούλιο, η Βρετανική τράπεζα Barclays και ο Ισπανικός τραπεζικός κολοσσός Banco Santander μπλόκαραν επίσης τις πληρωμές προς την Binance για πελάτες των Η.Π.Α., αφού αρκετές άλλες βρετανικές τράπεζες έβαλαν σε μαύρη λίστα το ανταλλακτήριο.
  • “Είμαστε απογοητευμένοι που η HSBC έλαβε αυτή την απόφαση και θα επικροτούσαμε έναν διάλογο για να συζητήσουμε τυχόν ανησυχίες που έχουν”, δήλωσε εκπρόσωπος της Binance.
  • “Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τις υποχρεώσεις συμμόρφωσης και δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με τις ρυθμιστικές αρχές για να διαμορφώσουμε πολιτικές που προστατεύουν τους καταναλωτές, ενθαρρύνουν την καινοτομία και προωθούν τον κλάδο μας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου.
Back to top button