Τραπεζικές ειδήσεις

Η ΕΕ σχεδιάζει να απαγορεύσει τα ανώνυμα πορτοφόλια crypto-νομισμάτων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιορίζει τις ανώνυμες συναλλαγές crypto-νομισμάτων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο εκτελεστικός κλάδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχεδιάζει να απαγορεύσει τα ανώνυμα πορτοφόλια crypto-νομισμάτων, σύμφωνα με το Reuters.

Έχει ως στόχο να αναγκάσει τους παρόχους υπηρεσιών να συλλέγουν δεδομένα σχετικά με εκείνους που μεταφέρουν crypto-νομίσματα, όπως το όνομα, τη διεύθυνση και την ηλικία του πελάτη, καθώς και το όνομα του παραλήπτη.

Αυτό αποτελεί μέρος της προσπάθειας της επιτροπής για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η πρόταση της οποίας το προσχέδιο αποκαλύφθηκε αρχικά νωρίτερα αυτό το μήνα, ανέφερε ότι η ανωνυμία των crypto-νομισμάτων θα περιόριζε τη δυνατότητα κατάχρησης των συναλλαγών crypto-νομισμάτων για εγκληματικούς σκοπούς.

Στη δήλωσή της, η επιτροπή ισχυρίζεται ότι ο πρόσφατα προτεινόμενος νόμος θα καταστήσει το Bitcoin και άλλα crypto-νομίσματα πλήρως ανιχνεύσιμα:

Οι σημερινές τροποποιήσεις θα διασφαλίσουν την πλήρη ιχνηλασιμότητα των μεταφορών crypto-νομισμάτων, όπως το Bitcoin, και θα επιτρέψουν την πρόληψη και τον εντοπισμό της πιθανής χρήσης τους για ξέπλυμα χρήματος ή χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Στην πρόσφατη έκθεσή της, η Goldman Sachs αναφέρει ότι τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών πιθανότατα θα επαληθευτούν με ταυτότητα για να μετριάσουν τους κινδύνους που σχετίζονται με την παράνομη χρηματοδότηση.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την έναρξη ενός 24μηνου προγράμματος ψηφιακού ευρώ που θα διερευνήσει τις εφαρμογές ενός CBDC.

Back to top button