Αγορά

Ένεση ρευστότητας $19 δισεκατομμύρια για την διάσωση της Evergrande

Πώς μπορεί να επωφεληθεί η αγορά των crypto-νομισμάτων, μέσα από την διάσωσης της Κίνας;

Ο κινεζικός κολοσσός ακινήτων Evergrande έχει αθετήσει την πληρωμή του χρέους του και ο φόβος της αθέτησης πληρωμών της εταιρείας έχει οδηγήσει σε μια συλλογική πτώση στον κόσμο των χρηματοπιστωτικών αγορών σε όλο τον κόσμο. Πολλοί πιστεύουν ότι η ύφεση της αγοράς των crypto-νομισμάτων την περασμένη εβδομάδα επηρεάστηκε επίσης από το ίδιο με τους επενδυτές που έσπευσαν να ρευστοποιήσουν τα crypto τους. Ωστόσο, η Κινεζική Κεντρική Τράπεζα έκανε ένεση ρευστότητας ¥120 δισεκατομμύρια (σχεδόν $19 δισεκατομμύρια) στο τραπεζικό σύστημα με την ελπίδα να μπορέσει να σώσει την Evergrande.

Η χρεοκοπία της Evergrande θα μπορούσε να αποδειχθεί δαπανηρή για την Κίνα και πολλοί ειδήμονες έχουν προβλέψει ότι η χώρα θα δοκιμάσει τα πάντα για να σταματήσει την αποτυχία της Evergrande και οι προβλέψεις τους φαίνεται να πραγματοποιούνται. Τώρα με την Evergrande να εξετάζει το σενάριο διάσωσης, η αγορά crypto-νομισμάτων θα μπορούσε να δει μια αντιστροφή τάσης από bearish σε bullish.

Το σχέδιο διάσωσης Evergrande της Κίνας θα μπορούσε να βοηθήσει την crypto αγορά

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των crypto-νομισμάτων, έπεσε κάτω από τα $2 τρισεκατομμύρια για πρώτη φορά μέσα σε δύο μήνες και τα μεγάλα crypto-νομίσματα έχασαν το 20%-30% της κεφαλαιοποίησης τους την περασμένη εβδομάδα. Ενώ ο Σεπτέμβριος έχει αποδειχθεί ιστορικά ένας υποφερτικός μήνας με αρνητικές αποδόσεις στο παρελθόν, η κρίση της Evergrande λειτούργησε ως καταλύτης που αφαίρεσε τα περισσότερα κέρδη από τους τελευταίους δύο μήνες.

Το Bitcoin έπεσε για λίγο κάτω από τα $40.000 πριν ανακάμψει πάνω από τη βασική υποστήριξη του, το Ethereum διαπραγματεύεται κάτω από το όριο των $3.000 και πολλά άλλα crypto περιουσιακά στοιχεία έχασαν επίσης περισσότερο από το 20% του ανώτατου ορίου αγοράς τους τον Σεπτέμβριο.

Στα παρακάτω στοιχεία, αναγράφονται τα ποσοστά των κορυφαίων crypto περιουσιακών στοιχείων που χάθηκαν από την αγορά από τις 6 Σεπτεμβρίου:

BTC: -20%

ETH: -29%

ADA: -28%

XRP: -36%

SOL: -23%

LINK: -38%

Πηγή: Santiment

Ωστόσο, με την Κίνα να κάνει ενέσεις ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα και καθώς οδεύουμε στα τέλη του Σεπτεμβρίου, οι “ταύροι” της αγοράς μπορεί να επαναφέρουν την ανοδική τάση στην crypto αγορά και πάλι. Ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι το τελευταίο τρίμηνο του έτους ήταν bullish για την αγορά των crypto-νομισμάτων, έτσι από τις αρχές του Οκτωβρίου, θα μπορούσαμε να δούμε την αγορά να ξαναφτάνει τους bullish ρυθμούς της, όπως έκανε και τον Αύγουστο.

Back to top button