Τραπεζικές ειδήσεις

Η PNC Bank σχεδιάζει την προσφορά crypto-νομισμάτων με την Coinbase

Μια πηγή ανέφερε ότι η PNC, η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα στις ΗΠΑ, σχεδιάζει να προσφέρει crypto επενδυτικές υπηρεσίες στους πελάτες.

Η Coinbase δήλωσε την Τρίτη ότι συνεργάζεται με την PNC Bank, την πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα στις ΗΠΑ, σε ένα προηγουμένως άγνωστο crypto project.

“Τους τελευταίους μήνες, έχουμε δημιουργήσει συνεργασίες με ηγέτες του κλάδου, όπως ο Elon Musk, η PNC Bank, η SpaceX, η Tesla, η Third Point LLC και η WisdomTree Investments”, ανέφερε η επιστολή των μετόχων της Τρίτης.

Η υπηρεσία θα δώσει στην εθνική τράπεζα με έδρα την Πενσυλβάνια πιο απρόσκοπτη πρόσβαση σε επενδύσεις crypto-νομισμάτων για τους πελάτες της, ανέφερε η πηγή. Είναι μόνο μια πτυχή των ευρύτερων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και της στρατηγικής blockchain της PNC.

Η PNC είναι η τελευταία mainstream megabank που βυθίζεται στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και ίσως η μεγαλύτερη που το κάνει με το Coinbase, το μεγαλύτερο όνομα του κλάδου. Η PNC σχεδιάζει ήδη ένα πιο crypto-κεντρικό μέλλον και πριν από μήνες άρχισε να ψάχνει για μια πρόσληψη για να ηγηθεί της ώθησης καινοτομίας.

Ουσιαστικά, ένας διαχειριστής crypto προϊόντων, θα εξετάσει πώς η PNC θα μπορούσε να αξιοποιήσει την τεχνολογία blockchain καθώς εξερευνά τον “κύκλο καινοτομίας” των crypto-νομισμάτων, ανέφερε η πηγή, προειδοποιώντας ότι ο ρόλος ήταν κάτι περισσότερο από επενδυτικές ευκαιρίες.

Μια περιγραφή εργασίας που αφαιρέθηκε από τότε για τη θέση που βασίζεται στη Φιλαδέλφεια ανέφερα τα εξής:

“Ο ρόλος θα εργαστεί για την κλιμάκωση των λειτουργιών για την επενδυτική μας ικανότητα πάνω στα crypto-νομίσματα, καθώς και για τη διαχείριση όλων των λειτουργικών πτυχών που σχετίζονται με νέες πρωτοβουλίες crypto-νομισμάτων.”

Back to top button