Απάτη

Σάλος με την απάτη του νομίσματος του Squid Game

Χαμός επικρατεί στο διαδίκτυο με την απάτη του νομίσματος βασισμένο στη σειρά του Netflix, Το Παιχνίδι του Καλαμαριού. Οι δημιουργοί του Squid Game Token κάνανε ένα “rug pull” και εξαφανίστηκαν πάνω στην ώρα, όταν η τιμή ανέβηκε σχεδόν στα 2.400% σε 24 ώρες. Οι κάτοχοι των token παραμένουν αβοήθητοι καθώς δεν μπορούσαν να αποσυρθούν, πράγμα που είναι δύσκολο να χωνέψουν, ωστόσο, το γεγονός είναι ότι οι επενδυτές του Squid Game Token έχουν εξαπατηθεί.

Πηγή: CoinMarketCap

Ένα “pull rug” είναι μια κακόβουλη πράξη στον χώρο των crypto όπου οι προγραμματιστές των crypto-νομισμάτων εγκαταλείπουν το έργο και φεύγουν με τα κεφάλαια των επενδυτών. Μόλις ένας σημαντικός αριθμός ανυποψίαστων επενδυτών ανταλλάξουν το νόμισμα, οι δημιουργοί στη συνέχεια αποσύρουν τα πάντα από το σύνολο ρευστότητας, οδηγώντας την τιμή του νομίσματος στο μηδέν.

Ξεκινώντας τις συναλλαγές από το 1 σεντ την περασμένη Τρίτη φτάνοντας τα $2.856, με ανώτατο όριο αγοράς τα $2 τρισεκατομμύρια, που σήμερα είναι στο 0, οι απατεώνες το έσκασαν με $3,3 εκατομμύρια από τα χρήματα των επενδυτών. Αν και η SEC εξακολουθεί να ανησυχεί περισσότερο για την επιβολή του XRP του Ripple ως ασφάλεια στην αγωγή XRP. Το token του παιχνιδιού Play-to-Earn NFT που ονομάζεται SQUID επέτρεψε στους παίκτες να αγοράσουν το token $SQUID για να συμμετάσχουν στα διαδικτυακά παιχνίδια του για να πολλαπλασιάσουν περαιτέρω τα νομίσματά τους. Ωστόσο, το token έδειχνε ήδη κάποια σημάδια, το πιο εμφανές ήταν ότι οι παίκτες δεν μπορούσαν να πουλήσουν τα νομίσμτά τους. Επιπλέον, όπως επισήμανε το BBC, ο ιστότοπος του token περιείχε αρκετά ορθογραφικά λάθη και γραμματικά λάθη και μόλις η απάτη ξεδιπλώθηκε στον ιστότοπο μαζί με τους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων που προωθούσαν το διακριτικό, όλα τα ίχνη εξαφανίστηκαν μέσα σε ένα βράδι.

Η στάση της SEC

Ωστόσο, το μεγαλύτερο ερώτημα εδώ παραμένει το εάν η SEC θα παρέμβει οριστικά και θα ρυθμίσει τις πτυχές της αγοράς που χρειάζονται τη βοήθειά της, αντί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επενδυτών και των χρηματοπιστωτικών αγορών τους για την καταπολέμηση μιας ατέρμονης αγωγής. Η τρέχουσα αγωγή του XRP είναι ένας χαμένος αγώνας για την SEC, καθώς προφανώς παρεμβαίνει στην ικανότητα της επιτροπής να εκτελεί τα καθήκοντα ασφαλείας.

“Σήμερα καινούρια νομίσματα μπορούν να καταχωρηθούν σε αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια από την πρώτη ημέρα που δημιουργούνται, χωρίς καμία ρύθμιση ή δέουσα επιμέλεια… Έτσι, θα μπορούσατε να αγοράσετε νομίσματα από οποιονδήποτε και από οποιαδήποτε ατζέντα.”, δήλωσε στο BBC ο Jinnan Ouyang, της crypto εταιρείας Openmining.

Back to top button