Απάτη

Ποιο νόμισμα εκτοξεύτηκε κατά 285.000% μετά τα tweets των McDonald’s και του Elon Musk

Είναι γνωστό ότι όποτε ο Elon Musk κάνει μια ανάρτηση στο Twitter που έχει σχέση με τα crypto-νομίσματα, κάτι εξωπραγματικό πρόκειται να συμβεί. Όπως είχε κάνει και στο παρελθόν με το Elongate, το Floki Inu και το Bitcoin, έτσι λοιπόν και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, συνδέθηκε στο λογαριασμό του στο Twitter και απευθύνθηκε στα McDonald’s.

Ο Musk ανάρτησε στο Twitter: “Θα φάω ένα happy meal σε live μετάδοση αν τα McDonald’s δεχτούν το Dogecoin”, προτρέποντας τα McDonald’s να δεχτεί το Doge ως μέσο πληρωμής. Αμέσως μετά το tweet, η τιμή του Dogecoin αυξήθηκε κατά 8%.

Δίχως να χάσει χρόνο, η ανταγωνίστρια αλυσίδα fast food, Burger King, απάντησε στο tweet του διευθύνοντα συμβούλου της Tesla, κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με την ονομασία της εταιρείας.

Ωστόσο αυτό που πραγματικά τάραξε τα νερά ήταν η απάντηση των McDonald’s στον Elon Musk: “Μόνο αν η Tesla δεχτεί το Grimacecoin”. Το tweet συνοδευόταν με την εικόνα ενός μωβ νομίσματος με το πρόσωπο του Grimace, μιας από τις μασκότ των McDonald’s.

Έτσι, με αυτά τα 3 μηνύματα είχαμε και τη δημιουργία ενός νέου crypto-νομίσματος, του Grimace Coin, το οποίο εκτοξεύτηκε κατά 285,641% μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Το grimacecoin token άρχισε να διαπραγματεύεται στα $0.0007 και ξεπέρασε τα $2 πριν πέσει στο επίπεδο των $0.60.

Όμως, τα blockchain στοιχεία δείχνουν ότι το 93% αυτών των token ανήκουν σε μία μόνο οντότητα, κάτι που έχουμε δει και σε άλλα νομίσματα στο παρελθόν, που δεν είχαν αίσιο τέλος (Squid Game Token)

Back to top button