Απάτη

Απατεώνας που υποδύεται τον Vitalik Buterin στο Instagram, αποσπά crypto από ανυποψίαστους επενδυτές

Νωρίτερα σήμερα, ένας χρήστης στο Reddit με το όνομα Nwa1g δημοσίευσε μια ανάρτηση, υποστηρίζοντας ότι βρήκε έναν απατεώνα που υποδύεται τον συνιδρυτή του Ethereum Vitalik Buterin στο Instagram. Αυτό το άτομο (ή ομάδα ανθρώπων) φέρεται να προσελκύουν ανίδεους επενδυτές και να τους αποσπά τα crypto τους.

Ο χρήστης του Reddit έγραψε για την “πολύ επικίνδυνη και αηδιαστική απάτη” και ζήτησε από την κοινότητα του Ethereum να ανεβάσει την ανάρτησή του για να κάνει κάτι σχετικά με το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Vitalik Buterin δεν έχει επίσημο λογαριασμό στο Instagram και έτσι ο υποτιθέμενος απατεώνας το εκμεταλλεύτηκε, χρησιμοποιώντας το όνομα από τον λογαριασμό του twitter του Vitalik @vitalik.eth. Σε αυτόν τον λογαριασμό έχει πάνω από 600.000 ακόλουθους.

Η Nwa1g έγραψε επίσης ότι δεδομένου ότι δεν υπάρχει επίσημος λογαριασμός του Buterin σε αυτή την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, είναι αδύνατο να αναφερθεί ο απατεώνας.

Ο εν λόγω ψεύτικος λογαριασμός έχει την έδρα του στο Ισραήλ, ισχυρίζεται ο χρήστης του Reddit, και δημοσιεύει διαφημίσεις χορηγών σε φωτογραφίες με τον Vitalik. Περιέργως, ο χρήστης του Reddit δηλώνει ότι αυτός ο λογαριασμός βρίσκεται στο Instagram για πάνω από δύο χρόνια, από το 2019.

Σύμφωνα με τον Nwa1g, οι άνθρωποι που είναι πίσω από αυτόν τον λογαριασμό περιμένουν τους οπαδούς του να τους στέλνουν απευθείας μηνύματα (καθώς πιστεύουν ότι γράφουν στον Vitalik Buterin) και από εκεί ακολουθεί η γνωστή απάτη crypto-νομισμάτων, που στέλνουν τις φράσεις των πορτοφολιών τους ή τα crypto στους απατεώνες, περιμένοντας να πάρουν τριπλάσια κέρδη πίσω σε αντάλλαγμα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι χρήστες λαμβάνουν επίσης κακόβουλους συνδέσμους από αυτόν το λογαριασμό.

Ωστόσο, με μια απλή αναζήτηση στο Instagram δείχνει ότι υπάρχουν πάνω από δώδεκα λογαριασμοί στο Instagram με το όνομα “Vitalik Buterin”.

Back to top button