Business ειδήσεις

Ανασκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας (25-31 Οκτωβρίου)

Η νέα λειτουργία του Adobe Photoshop επιτρέπει την επαλήθευση NFT στις αγορές

Το πιο δημοφιλές λογισμικό για ψηφιακούς καλλιτέχνες στον κόσμο, μπαίνει στον χώρο των Non Fungible Token.

• Μια νέα λειτουργία στο Adobe Photoshop θα επιτρέψει στους καλλιτέχνες να αποδείξουν ότι είναι οι δημιουργοί των έργων τέχνης στα ανταλλακτήρια NFT, σύμφωνα με την Adobe.

• Τα Content Credentials (διαπιστευτήρια περιεχομένου), όπως ονομάζεται η δυνατότητα, μπορούν να καταγράψουν δεδομένα ταυτότητας καθώς μια εικόνα επεξεργάζεται στο λογισμικό και να τα αποθηκεύσουν ως metadata. Η λειτουργία είναι προαιρετική και η εταιρεία έχει ξεκινήσει έναν ιστότοπο όπου μπορούν να επαληθευτούν τα metadata διαπιστευτηρίων των εικόνων.

• Οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν τους λογαριασμούς τους στην Adobe και τα Content Credentials με προφίλ κοινωνικών μέσων ή crypto πορτοφόλια. Εάν στη συνέχεια πουλήσουν τα έργα τέχνης τους ως NFTs, οι αγορές θα μπορούν να εμφανίζουν ένα ψηφιακό πιστοποιητικό με βάση τα Content Credentials που έχουν επαληθευτεί από την Adobe. Τα Content Credentials θα συνδεθούν επίσης στο Behance, τον διαδικτυακό ιστότοπο χαρτοφυλακίου της Adobe.

• Η Adobe έχει συνεργαστεί με τις NFT αγορές KnownOrigin, OpenSea, Rarible και SuperRare για να εμφανίσει τα Content Credentials στις πλατφόρμες τους.

• Στο τέλος του μήνα, το Photoshop θα έχει μια λειτουργία “προετοιμασίας ως NFT” που τροφοδοτείται από το διαπλανητικό σύστημα αρχείων, δήλωσε ο Επικεφαλής Υπεύθυνος Προϊόντων της Adobe Scott Belsky στο Decoder. Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε προεπισκόπηση, καθώς δεν είναι ακόμα έτοιμη, δήλωσε ο Belsky.

• Η Adobe ανταποκρίνεται στη ζήτηση των καταναλωτών, δήλωσε ο Belsky. Οι καλλιτέχνες παραπονιούνται ότι, ακόμα και αν κόβουν την τέχνη τους που κατασκευάζεται στο λογισμικό της Adobe ως NFTs, άλλοι μπορούν να μιμηθούν απομιμήσεις της τέχνης τους και δεν υπάρχει τρόπος να αποδείξουν ποιος είναι ο αρχικός δημιουργός, εξήγησε.

• Η λειτουργία Διαπιστευτηρίων περιεχομένου διατίθεται στους χρήστες του Photoshop σε λειτουργία beta.

• Τα χαρακτηριστικά ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του Adobe Max, του ετήσιου συνεδρίου της εταιρείας.

Η Τράπεζα της Ισπανίας ανοίγει μητρώο για τους παρόχους crypto υπηρεσιών

Μετά από μήνες αναμονής, η Τράπεζα της Ισπανίας εξέδωσε οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εγγραφής στην κεντρική τράπεζα για την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με τα crypto-νομίσματα στη χώρα.

• Τα ιδρύματα καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέσω ηλεκτρονικού μητρώου, μετά το οποίο η κεντρική τράπεζα θα χρειαστεί έως και τρεις μήνες για να εξετάσει την αίτηση.

• Η διαδικασία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από την κεντρική τράπεζα της Ισπανίας τον Ιούνιο, με την υπόσχεση ότι οι οδηγίες για το πώς θα προχωρήσουμε θα εκδοθούν εν ευθέτω χρόνω.

• Μεγάλο μέρος της αβεβαιότητας αφορούσε το κατά πόσον τα υφιστάμενα κύρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως οι τράπεζες, θα έπρεπε να εγγραφούν, δεδομένου ότι είναι ήδη ρυθμιζόμενες οντότητες.

• Η Τράπεζα της Ισπανίας έχει πλέον καταστήσει σαφές ότι: “Η υποχρέωση εγγραφής στο μητρώο αυτό ισχύει για όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που βρίσκονται σε οποιαδήποτε από τις ανωτέρω περιπτώσεις και παρέχουν υπηρεσίες ανταλλαγής εικονικών νομισμάτων για καταπιστευματικό νόμισμα και φύλαξη ηλεκτρονικών πορτοφολιών, ανεξάρτητα από το αν είναι επίσης εγγεγραμμένα σε άλλα διοικητικά αρχεία στην Τράπεζα της Ισπανίας ή σε άλλες αρμόδιες αρχές,” ανέφερε σε δήλωσή.

Η DFSA εγκρίνει την εισαγωγή στο Bitcoin Fund

Το Bitcoin Fund (QBTCu.TO), ένα επενδυτικό όχημα με έδρα τον Καναδά, έχει λάβει κανονιστική έγκριση από την Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών του Ντουμπάι (DFSA). Το ταμείο έκανε το ντεμπούτο του στον Nasdaq στις 23 Ιουνίου 2021 και έγινε το πρώτο εισηγμένο fund ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στη Μέση Ανατολή.

Στόχος του fund είναι να παρέχει στους επενδυτές έκθεση σε Bitcoin και τις καθημερινές μεταβολές των τιμών του Bitcoin σε δολάρια, καθώς και μακροπρόθεσμη υπεραξία κεφαλαίου. Το fund είναι ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που επενδύει σε μέσα χρηματαγοράς Bitcoin και αμερικανικού δολαρίου.

Μια έκθεση της Trade Arabia αναφέρει ότι το Bitcoin είναι τώρα σε θέση να απαριθμήσει μονάδες αξίας έως και 200 εκατομμυρίων δολαρίων στον Nasdaq Dubai, μετά την έγκρισή του από την DFSA. Αυτό επιτρέπει στο πρώτο προϊόν της περιοχής που βασίζεται σε κρυπτονομίσματα, το οποίο είναι καταχωρημένο σε ρυθμιζόμενη πλατφόρμα, να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση από θεσμικούς επενδυτές. Το Bitcoin Fund θα είναι διαθέσιμο σε επενδυτές όλων των επιπέδων, από μεγάλες τράπεζες έως μεμονωμένους εμπόρους.

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, το Bitcoin Fund έχει αυξηθεί σε αξία, φτάνοντας στο νέο ρεκόρ όλων των εποχών των $66.000 αυτή την εβδομάδα. Το Νο 1 ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο συνεχίζει να υπερτερεί των προσδοκιών χάρη στην αυξανόμενη θεσμική υιοθέτηση και τον ανανεωμένο ενθουσιασμό μεταξύ των ιδιωτών επενδυτών. Ο Nasdaq Dubai είναι το πρώτο επίσημο χρηματιστήριο στη Μέση Ανατολή που προσφέρει αυτή τη νέα υπηρεσία, η οποία αποτελεί μέρος της δέσμευσής του να αγκαλιάσει τη fintech.

Η DFSA προσπαθεί να καθιερωθεί ως καινοτόμος ρυθμιστής για την περιοχή εστιάζοντας στη φρέσκια τεχνολογία και τις καινοτόμες χρηματοοικονομικές λύσεις που μπορούν να συμβάλουν στην ώθηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Back to top button