Crypto Advanced Articles

Που θα βρίσκεται το Bitcoin σε 1 χρόνο

Που θα βρίσκεται το Bitcoin 1 χρόνο μετά.Ίσως αυτό που θα σε κάνει να αποκτήσεις ενθουσιασμό, είναι να δεις πίσω τον χρόνο που έφυγε, και να προσμένεις τις εξελίξεις για το 2022.

Το 2021 μας αποχαιρέτησε. Νιώθετε τον ενθουσιασμό?

Όχι?

Στο κάτω κάτω, το 2021 ήταν ένα εξαιρετικό έτος για τον κόσμο των crypto, όσο αφορά την γενικότερη αποδοχή τους, αλλά και την τάση των τιμών. Οι τιμές των περισσότερων crypto εκτοξεύτηκαν σε σχέση με την αρχή του χρόνου, παρόλη την πρόσφατη bearish τάση.

Το Bitcoin ανέβηκε περισσότερο από 70% το 2021

Τελειώνοντας το 2021, το Bitcoin παραμένει το κυρίαρχο κρυπτονόμισμα στον κόσμο. Η απόδοσή του τις τελευταίες 52 εβδομάδες, ξεπέρασε κατά πολύ, διάφορα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ των οποίων το Χρυσό.

Τις τελευταίες 52 εβδομάδες η τιμή του Bitcoin ανέβηκε κατά 72% περίπου. Ξεκίνησε να διαπραγματεύεται τον Ιανουάριο περίπου στις $32.000, αφότου προς το τέλος του 2020, ξεπέρασε το υψηλό των $20.000 που κρατούσε από το 2017. Το ράλι συνεχίστηκε το 2021, και φτάσαμε σε ιστορικό υψηλό (ATH) , πάνω από τις $64.000 τον Απρίλιο.

Το ράλι ήταν αποτέλεσμα της ολοένα και αυξανόμενης αποδοχής των crypto από την αγορά. Η είσοδος νέων επιχειρήσεων στον χώρο, έδωσε ώθηση στην άνοδο της τιμής. Η Tesla ξεκίνησε να δέχεται Bitcoin, ως πληρωμή για τα αυτοκίνητά της. Η Microstrategy συνέχισε να συσσωρεύει Bitcoin, ενώ το El Salvador, ετοίμαζε νόμο για την κατάταξη του Bitcoin ως επίσημου νομίσματος του κράτους. Η έκρηξη αυτή της αποδοχής από οργανισμούς και απλούς επενδυτές, ώθησε την τιμή στο νέο ATH των $64Κ. Από το Μάϊο όμως η απόδοση του έπεσε ως τον Σεπτέμβριο. Ένας από τους κύριους λόγους αυτής της πτώσης, ήταν η απαγόρευση των κρύπτο και των ενεργειών που σχετίζονται με τα κρύπτο (mining) από την Κίνα

Όλα ξεκίνησαν με την απαγόρευση του mining σε κάποιες περιοχές της Κίνας

Η Κίνα εκείνη την περίοδο είχε το μεγαλύτερο ποσοστό του Bitcoin mining hash rate. Η απαγόρευση είχε ως αποτέλεσμα το hash rate  να μειώνεται δραστικά. Το αποτέλεσμα: Πτώση της τιμής του Bitcoin κατά 50%, η οποία έφτασε στα επίπεδα κάτω των $30.000 τον Ιούλιο. Η Κινεζική κυβέρνηση δεν σταμάτησε εκεί. Απαγόρεψε την οποιουδήποτε είδους συναλλαγή με κρύπτο στις επιχειρήσεις και τους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς. Όσες εταιρίες παράκουσαν αντιμετώπισαν μεγάλες κυρώσεις. Η κίνηση αυτή, στην ουσία τερμάτισε τις συναλλαγές σε όλη την χώρα. Ως αποτέλεσμα πολλά ανταλλακτήρια σταμάτησαν την παροχή υπηρεσιών στην Κίνα. Επιπλέον εταιρίες όπως η Alibaba και η Bitmain σταμάτησαν να πουλάν εξοπλισμό για mining σε κατοίκους της Κίνας.

Η επίθεση από τον Elon Musk στο Bitcoin, κατηγορώντας το για υπερβολική κατανάλωση ενέργειας, συνέβαλλε στην αρνητική απόδοση. Η Tesla σταμάτησε να δέχεται Bitcoin ως νόμισμα συναλλαγής, εκφράζοντας περιβαλλοντικές ανησυχίες λόγω του mining.

Η τιμή του Bitcoin ανέκαμψε τον Σεπτέμβριο, καθώς οι miners μετακινήθηκαν στην Ευρώπη και την Β. Αμερική. Το Hash Rate ξεκίνησε να ανακάμπτει καθώς οι Miners και οι φάρμες εξόρυξης βρήκαν καταφύγιο σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, Kazakhstan, Iran, Canada και πολλές άλλες, Το El Salvador έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που επίσημα υιοθέτησε το Bitcoin τον Σεπτέμβριο. Παρά τις πιέσεις και τις προειδοποιήσεις από οργανισμούς όπως το  ΔΝΤ (IMF), η αποδοχή του Bitcoin από το El Salvador, ήδη αποδίδει καρπούς.

Το Bitcoin σιγά-σιγά έφτασε σε νέο ATH στις $69.044 τον Νοέμβριο, με την συνολική κεφαλαιοποίηση των crypto, να φτάνει και αυτή σε νέο ATH των $3 trillion !!!. Η άνοδος της ζήτησης για Bitcoin από θεσμικούς επενδυτές και η είσοδος στην αγορά πολλών νέων μεγάλων επιχειρήσεων, βοήθησε να ανέβει η τιμή ψηλότερα.

Παρόλα αυτά, το Bitcoin βρίσκεται πλέον σχεδόν 30% κάτω από το ΑΤΗ, και διαπραγματεύεται κάτω από τις $50.000. Η πρόσφατη κακή απόδοση, αποδίδεται σε πιέσεις πωλητών από την Κίνα, καθώς τα ανταλλακτήρια κλείνουν τις υπηρεσίες τους στην χώρα λόγω τέλους της προθεσμίας (τέλος 2021) , και οι επενδυτές πουλάνε τα Bitcoin τους για να μην χάσουν εντελώς τα χρήματά τους.

Τι μας επιφυλάσσει η αγορά για το 2022?  

Το 2022 αναμένεται να φέρει περαιτέρω ανάπτυξη για την αγορά των Crypto και ιδιαίτερα για το Bitcoin. O Jack Dorsey παραιτήθηκε από την θέση του ως CEO του Twitter και άλλαξε το όνομα της Square σε Block, σε μια προσπάθεια να επικεντρώσει τις προσπάθειες της εταιρίας στην ανάπτυξη προϊόντων με επίκεντρο το Bitcoin.

Οι αναλυτές της αγοράς είναι αισιόδοξοι, πως το 2022 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για το Bitcoin. O Vijay Ayyar, αντιπρόεδρος εταιρικής ανάπτυξης και παγκόσμιας επέκτασης του ανταλλακτηρίου crypto, Luno, είναι σίγουρος πως το 2022 θα δούμε στις ΗΠΑ το πρώτο spot ETF για BTC. Είπε: «Τα Bitcoin-Futures ETF που ξεκίνησαν πρόσφατα, θεωρούνται ευρέως ως μη-φιλικά για τους απλούς επενδυτές, δεδομένου του υψηλού κόστους μετακίνησης από συμβόλαιο σε συμβόλαιο, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 5%-10%. . Αυξανόμενες πιέσεις…δείχνουν πως αναμένεται η έγκριση ενός Spot-ΕTF για το Bitcoin εντός του 2022 , κυρίως επειδή πλέον η αγορά είναι αρκετά μεγάλη και θεωρείται πλέον ώριμη για να εντάξει ένα τέτοιο προϊόν στους κόλπους της.

Η Grayscale έχει κάνει αίτηση για να μετατρέψει το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) σε Spot Bitcoin ETF, και πολλοί είναι αισιόδοξοι πως η SEC θα εγκρίνει τουλάχιστον ένα προϊόν εντός του 2022.

Σύμφωνα με την Kate Waltman, ειδική αναλύτρια με εξειδίκευση στα Crypto,  το Bitcoin αναμένεται να φτάσει τις $100.000 στο πρώτο 4μηνο του 2022.

Πρόβλεψη με βάση την τεχνική ανάλυσης του Bitcoin για το 2022

Οι δείκτες τεχνικής ανάλυσης του Bitcoin είναι αρνητικοί προς το παρόν, λόγω της χαμηλής απόδοσής του, τις τελευταίες εβδομάδες. H MACD είναι σε αρνητικό έδαφος, ενώ ο δείκτης RSI που βρίσκεται στο 46, δείχνει ότι τι Bitcoin δέχεται πιέσεις από πωλητές στην αγορά.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται πάνω από τον ΕΜΑ 200 ημερών.

Παρόλα αυτά, οι μακροπρόθεσμοι δείκτες δείχνουν ότι το Bitcoin  αποδίδει καλά.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται πάνω από τον Κινητό Μέσο 200 ημερών, στις $47.000. Οι τεχνικοί δείκτες μπορούν να βελτιωθούν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, καθώς αναμένεται να αποδώσει καλύτερα τους επόμενους μήνες.  Μόλις συμβεί αυτό, η MACD και το RSI , θα επανέλθουν σε θετικό έδαφος. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του 2022 από το WalletInvestor, το Bitcoin στο τέλος του έτους θα διαπραγματεύεται πάνω από τις $80.000.

Με βάση τα παραπάνω θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε πως θα συμπεριφερθεί το Bitcoin τον νέο χρόνο!

Άρθρο της Δέσποινας Τσιρογιάννη, Cryptocurrency Analyst της Crypto Advanced.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο του MoneyPro δεν θα έπρεπε να θεωρηθούν ως επενδυτική συμβουλή. Κάθε επενδυτική και εμπορική κίνηση εμπεριέχει κίνδυνο, θα πρέπει να διεξάγετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Back to top button