Απάτη

Το Bloomberg δημοσιεύει Fake News για το Bitcoin και την Κίνα

Η επικεφαλίδα των Fake News του Bloomberg.

Όπως φαίνεται στο παραπάνω screenshot, το Bloomberg δήλωσε, χωρίς να έχει κάποια πηγή, “η κινεζική κεντρική τράπεζα λέει ότι όλες οι συναλλαγές που σχετίζονται με crypto-νομίσματα είναι παράνομες”.

Αυτό είναι ψέμα. Αυτό που είπε η κεντρική τράπεζα της Κίνας είναι απλώς μια επανάληψη όσων είπαν το 2017. Η δήλωση της PBOC, η οποία δημοσιεύθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, ήταν το εξής:

“Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τα εικονικά νομίσματα, υπόκειται σε παράνομες οικονομικές δραστηριότητες. Η διεξαγωγή νόμιμων συναλλαγών συναλλάγματος και εικονικών νομισμάτων, ανταλλαγή δραστηριοτήτων μεταξύ εικονικών νομισμάτων, αγορά και πώληση εικονικών νομισμάτων ως του κεντρικού αντισυμβαλλομένου, παροχή υπηρεσιών διαμεσολάβησης πληροφοριών και τιμολόγησης για συναλλαγές εικονικών νομισμάτων, χρηματοδότηση μέσω έκδοσης token, συναλλαγές παραγώγων εικονικού νομίσματος και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με εικονικά νομίσματα, ύποπτες για παράνομη πώληση token και εισιτηρίων, μη εξουσιοδοτημένη δημόσια έκδοση τίτλων, η παράνομη λειτουργία των προθεσμιακών επιχειρήσεων, η παράνομη συγκέντρωση κεφαλαίων και άλλες παράνομες οικονομικές δραστηριότητες απαγορεύονται αυστηρά και απαγορεύονται αποφασιστικά σύμφωνα με το νόμο. Όσοι ασκούν συναφείς παράνομες οικονομικές δραστηριότητες συνιστούν έγκλημα διερευνώνται για ποινική ευθύνη σύμφωνα με το νόμο.”

Αυτή είναι η θέση τους εδώ και 5 χρόνια και τίποτα δεν έχει αλλάξει εκτός από το ότι λένε ότι οι άνθρωποι στην Κίνα που βοηθούν της off-shore εταιρείες που παρέχουν crypto υπηρεσίες στους Κινέζους μπορεί να ερευνηθούν.

Ωστόσο η PBOC έχει εκτυπώσει σχεδόν $100 δισεκατομμύρια αυτή την εβδομάδα. $10 δισεκατομμύρια μόλις σήμερα και άλλα $71 δισεκατομμύρια τις τελευταίες πέντε ημέρες με περισσότερα πιθανότατα να εκτυπωθούν το Σάββατο.

Για να αποσπάσουν την προσοχή από αυτή τη μαζική υποτίμηση του CNY και να αποτρέψουν τους Κινέζους πολίτες από το να διαφύγουν σε ασφαλή καταφύγια πάγιων περιουσιακών στοιχείων εφοδιασμού, όπως το Bitcoin, απλά επαναλαμβάνονται ίσως με την ελπίδα ότι το Bloomberg διαστρέβλωνε τα λόγια τους σε σημείο Fake News.

Ωστόσο, όσον αφορά την Κίνα, θα περιμένατε να είναι λίγο πιο προσεκτικοί σχετικά με τους ανθρώπους που ξεφεύγουν από την υποτίμηση τους εν μέσω μαζικής εκτύπωσης χρήματος, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που μπορούν να κάνουν επειδή το Bitcoin είναι peer to peer και μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης ως τέτοιο εκτός οποιουδήποτε τραπεζικού συστήματος, οπότε δεν μπορεί να σταματήσει.

Η PBOC το αναγνωρίζει αυτό, λέγοντας ότι οι συναλλαγές crypto-νομισμάτων αυξάνονται στην Κίνα. Όπως θα περιμένατε, επειδή αυτή η εκτύπωση μπορεί να είναι μόνο η αρχή, καθώς το 20% του ΑΕΠ της Κίνας στην αγορά ακινήτων βρίσκεται σε κίνδυνο.

Back to top button