Απάτη

Η αστυνομία της Βραζιλίας κατάσχεσε $28.8M σε crypto

Η έρευνα, η οποία ονομάστηκε “Επιχείρηση Cryptos“, αποκάλυψε φερόμενο σχέδιο πυραμίδας.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Βραζιλίας κατάσχεσε R$150 εκατομμύρια ($28,8 εκατομμύρια) σε crypto-νομίσματα και πραγματοποίησε πέντε συλλήψεις μετά την αποκάλυψη ενός σχεδίου πυραμίδας, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

  • Η αστυνομία διενήργησε 15 εντάλματα έρευνας και κατάσχεσε επίσης R$19 εκατομμύρια ($3,6 εκατομμύρια) σε μετρητά, 21 πολυτελή οχήματα, πολυτελή ρολόγια και κοσμήματα την Τετάρτη, ανέφερε το CNN.
  • Η επιχείρηση με τίτλο “Επιχείρηση Cryptos” περιελάμβανε την αστυνομία να διερευνά ένα υποτιθέμενο σχέδιο οικονομικής πυραμίδας.
  • Η αστυνομία πραγματοποίησε πέντε συλλήψεις, μεταξύ των οποίων ο Glaidson Acácio, ιδιοκτήτης μιας εταιρείας συμβούλων Bitcoin, με έδρα την περιοχή Λέηκς του Ρίο ντε Τζανέιρο. Σήμερα είναι η ακρόασή του.
  • Η ομάδα υπεράσπισής του εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση στο CNN: “Η υπεράσπιση του Glaidson Acácio είναι ενήμερη για τη σύλληψη και μέχρι στιγμής δεν έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο των ερευνών. Μόνο μετά από κατάλληλη ανάλυση όλων των εγγράφων θα είμαστε σε θέση να εκφραστούμε με τον ανάλογο τρόπο.”
  • Τον Ιούλιο, η αστυνομία της Βραζιλίας κατάσχεσε $33 εκατομμύρια σε έρευνα που διεξαχθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που πραγματοποιήθηκε μέσω των ανταλλακτηρίων crypto-νομισμάτων στο Σάο Πάολο και το Ντιαντέμα.
Back to top button