Απάτη

Η αστυνομία της Βραζιλίας κατάσχει $33 εκατομμύρια σε crypto-νομίσματα για ξέπλυμα χρήματος

Το δικαστικό σώμα της Βραζιλίας ενέκρινε τη δέσμευση λογαριασμών και την ανάληψη περιουσιακών στοιχείων από δύο άτομα και 17 εταιρείες.

Η πολιτική αστυνομία της Βραζιλίας κατάσχεσε R$172 εκατομμύρια ($33 εκατομμύρια) εν μέσω έρευνας για ξέπλυμα χρήματος που πραγματοποιήθηκε μέσω ανταλλακτηρίων crypto-νομισμάτων.

Κατά τη διάρκεια επιχείρησης γνωστής ως “Exchange” που έλαβε χώρα στο Σάο Πάολο και το Ντιαντέμα, η αστυνομία της Βραζιλίας διενήργησε έξι εντάλματα έρευνας, μετά από τα οποία το δικαστικό σώμα της Βραζιλίας ενέκρινε τη δέσμευση λογαριασμών και την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από δύο άτομα και 17 εταιρείες, σύμφωνα με επίσημη δήλωση που δεν τα κατονόμασε.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα ανταλλακτήρια crypto-νομισμάτων απέκτησαν και πούλησαν Bitcoin (BTC) σε εικονικές εταιρείες κατασκευασμένες για να διευκολύνουν την πρόσβαση των δημιουργών τους στο τραπεζικό σύστημα.

Σε μια περίοδο πέντε μηνών, ένα από τα χρηματιστήρια συναλλακτικό συναλλαγές $1,93 εκατομμυρίων σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία με έξι ψεύτικες εταιρείες, ενώ οκτώ άλλες ψεύτικες εταιρείες απέκτησαν $2,9 εκατομμύρια σε crypto-νομίσματα την ίδια περίοδο, ανέφερε η αστυνομία.

Οι ανταλλαγές δεν επαλήθευσε τη νομιμότητα των οντοτήτων με τις οποίες ασχολήθηκαν ή την προέλευση των συναλλαγών, ανέφερε η αστυνομία της Βραζιλίας, προσθέτοντας ότι οι ανταλλαγές λειτουργούσαν εν γνώσει τους για λογαριασμό εγκληματικής οργάνωσης αφιερωμένης στο ξέπλυμα χρήματος μέσω crypto-νομισμάτων.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα χρήματα στάλθηκαν σε offshore εταιρείες και στη συνέχεια επαναπατρίστηκε προσομοιώνοντας συναλλαγές πωλήσεων ή παροχής υπηρεσιών.

Από τις προκαταρκτικές έρευνες προέκυψε ότι οι εταιρείες πραγματοποίησαν μεγάλες συναλλαγές μεταξύ τους και στη συνέχεια διέφεραν χρήματα σε μεσάζοντες, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την απόκτηση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και την παράδοση κωδικού κατατεθήματος στους πελάτες τους.

Back to top button