Απάτη

Η αστυνομία στις Σεϋχέλλες διερευνά τη μεταφορά των 230K Bitcoin που συνδέεται με την απάτη του OneCoin

Η αστυνομία έλαβε τα έγγραφα κατόπιν εντολής πάνω από την έρευνα για τις πολλαπλές συναλλαγές, οι οποίες περιελάμβαναν μετρητά και περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των $10 δισεκατομμυρίων.

Ζητήθηκε από τους φορείς επιβολής του νόμου στις Σεϋχέλλες να διερευνήσουν τη μεταφορά των 230.000 Bitcoin που συνδέεται με το υποτιθέμενο σχέδιο Ponzi του OneCoin.

  • Η Μονάδα Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος (FCIU) της χώρας επιβεβαίωσε ότι έλαβε τα έγγραφα που ζητούσαν για την έρευνα για τις συναλλαγές.
  • “Εάν οι Σεϋχέλλες δεν έχουν τη δυνατότητα να οριοθετήσουν τις συναλλαγές crypto-νομισμάτων αξίας δισεκατομμυρίων, τότε θα υπάρχουν σοβαρά ζητήματα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που εγείρονται από εταιρείες crypto-νομισμάτων που επιλέγουν να βασίσουν τις δραστηριότητές τους εκεί”, δήλωσε ο Jonathan Levy, ο δικηγόρος που υπέβαλε την καταγγελία.
  • Με το υποτιθέμενο αυτό Ponzi σχέδιο, το OneCoin κατάφερε να αποσπάσει περίπου $4 δισεκατομμύρια από εκατομμύρια επενδυτές.
  • Οι επενδυτές είχαν ενημερωθεί ότι μπορούσαν να κάνουν mine το OneCoin και ότι είχε πραγματική αξία, αν και στην πραγματικότητα δεν ήταν πάνω σε blockchain και η αντιληπτή αξία του χειραγωγούνταν από την αυτόματη παραγωγή νέων νομισμάτων.
Back to top button