Απάτη

Απατεώνες κατάφεραν να ξεγελάσουν 165.000 άτομα στην εκδήλωση της Apple

Περισσότεροι από 160.000 θεατές συντονίστηκαν κατά λάθος στο λάθος live stream της Apple

Μερικοί απατεώνες αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την τεράστια αναμονή γύρω από τη μεγάλη μέρα της Apple.

Πριν από την πολυαναμενόμενη εκδήλωση “California Streaming” της εταιρείας, οι απατεώνες ξεκίνησαν ένα live stream στο YouTube που εμφανίστηκε στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης (ακόμη και πάνω από το επίσημο κανάλι της Apple).

Πηγή: YouTube

Περίπου 165 000 χρήστες άρχισαν να παρακολουθούν το ψεύτικο live βίντεο με τον CEO της Apple, Tim Cook, να φαίνεται να μιλάει δίπλα από μια ψεύτικη ανακοίνωση σχετικά με την αγορά 100.000 BTC από την Apple και την οργάνωση ενός giveaway σε όλους όσους στείλουν μερικά crypto-νομίσματα στους απατεώνες.

Πηγή: YouTube

Το κανάλι που μετέδιδε το ψεύτικο βίντεο έχει πλέον κατέβει.

Το YouTube είναι κομβικό σημείο για τους απατεώνες στον χώρο των crypto-νομισμάτων, που με κάθε ευκαιρία θα “τρυπώσουν” και σε ένα δημοφιλές live stream προσπαθώντας να αποσπάσουν crypto-νομίσματα από τους ανυποψίαστους θεατές . Το YouTube μηνύθηκε από την Ripple, τον περασμένο Απρίλιο, γιατι δεν κατάφερε να αφαιρέσει αποτελεσματικά από την πλατφόρμα αντίστοιχα βίντεο με XRP.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία σχετικά με το αν και πόσα άτομα στείλανε τα crypto-νομίσματά τους στους απατεώνες του ψεύτικου βίντεο της Apple.

Back to top button