CBDC

Jerome Powell: Η CBDC έκθεση έρχεται στις αρχές Σεπτεμβρίου

Η έκθεση θα απευθύνεται σε crypto-νομίσματα, stablecoins και CBDCs.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell δήλωσε ότι μια αναμενόμενη έκθεση της Fed για τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών (CBDC) θα έρθει στις αρχές Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια ακρόασης την Τετάρτη ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Βουλής των ΗΠΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση του μέλους κατάταξης Patrick McHenry (R-N.C.), ο Powell δήλωσε ότι η έκθεση θα σκιαγραφήσει τα οφέλη και τους κινδύνους των CBDCs, καθώς και τα crypto-νομίσματα και τα stablecoins γενικότερα. Στην ακρόαση, ο Powell επανέλαβε ότι τα stablecoins χρειάζονται ρύθμιση εάν πρόκειται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στα αμερικανικά δίκτυα πληρωμών.

“Τα stablecoins έχουν σίγουρα κάποια πλεονεκτήματα όσον αφορά τα ταχύτερα συστήματα πληρωμών και έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά των CBDCs, αλλά υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι με σταθερά προϊόντα αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο Powell. “Νομίζω ότι το ζήτημα είναι ότι τα stablecoins μοιάζουν πολύ με αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς ή τραπεζικές καταθέσεις ή μια στενή τράπεζα”.

Ο Powell είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η έκθεση θα δημοσιευθεί τον Ιούλιο.

Το υποκατάστημα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Βοστώνης ανακοίνωσε πέρυσι ότι διεξάγει έρευνα για το τι θα χρειαστεί ένα πιθανό CBDC για να είναι χρήσιμο στις ΗΠΑ και ότι αναμένεται να γράψει το έγγραφο.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αντιπροσώπου Stephen Lynch (D-Mass.), ο Powell πρόσθεσε το καθεστώς του δολαρίου, καθώς το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα δεν κινδυνεύει να απειληθεί, ακόμη και όταν άλλες χώρες αναπτύσσουν CBDCs.

Ο πρόεδρος πρόσθεσε επίσης ότι τα ψηφιακά νομίσματα θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα αποκεντρωμένα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

“Δεν θα χρειαζόσουν σταθερά νομίσματα που δεν θα χρειαζόσουν crypto-νομίσματα αν είχες ψηφιακό αμερικανικό νόμισμα, νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα ισχυρότερα επιχειρήματα υπέρ του”, δήλωσε ο Powell.

Πηγή: Coindesk

Back to top button