Dogecoin

Ο συνιδρυτής του Dogecoin λέει ότι το νόμισμα το ελέγχει ένα “ισχυρό καρτέλ” πλούσιων ανθρώπων

Ο συνιδρυτής της Dogecoin Jackson Palmer λέει ότι το crypto-νόμισμα αντιπροσωπεύει το χειρότερο του καπιταλισμού

Ο συνιδρυτής της Dogecoin Jackson Palmer εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη βιομηχανία των crypto-νομισμάτων σε ένα μακρύ thread στο Twitter, υποστηρίζοντας ότι ελέγχεται από “ένα ισχυρό καρτέλ” πλούσιων ανθρώπων:

Παρά τους ισχυρισμούς περί “αποκέντρωσης”, ο κλάδος των crypto-νομισμάτων ελέγχεται από ένα ισχυρό καρτέλ πλούσιων προσωπικοτήτων που, με την πάροδο του χρόνου, έχουν εξελιχθεί για να ενσωματώσουν πολλά από τα ίδια ιδρύματα που συνδέονται με το υπάρχον κεντρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα που υποτίθεται ότι ξεκίνησαν να αντικαταστήσουν.

Ο Palmer πιστεύει ότι το crypto-νόμισμα είναι μια “δεξιά, υπερ-καπιταλιστική τεχνολογία”, η οποία δεν ευθυγραμμίζεται με τις προσωπικές του πεποιθήσεις.

Προσθέτει ότι τα crypto-νομίσματα κατασκευάστηκαν ειδικά για να εμπλουτίσουν αυτά που βρίσκονται στην κορυφή. Έτσι, αντιπροσωπεύουν το χειρότερο του σημερινού συστήματος.

Ο μηχανικός λογισμικού ισχυρίζεται ότι δεν θα συμμετέχει πλέον σε συζητήσεις σχετικά με το θέμα.

Όπως ανέφερε στο U.Today, ο Palmer αποκάλεσε πρόσφατα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tesla Elon Musk “έναν αυτο-απορροφημένο απατεώνα” λόγω των tweets του για το Dogecoin.

Δεν πήρε δεκάρα τσακιστή

Μετά από την ίδρυση του Dogecoin με τον Billy “Shibetoshi Nakamoto” Markus το 2013, ο Palmer αποχώρησε από το έργο δύο χρόνια αργότερα επειδή έγινε δυσαρεστημένος με την τοξικότητα μέσα στην κοινότητα.

Ο “crypto-κυνικός” δεν μπόρεσε ποτέ να επωφεληθεί από το μαζικό ράλι του meme νομίσματος που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος. Στις αρχές Μαΐου, η κεφαλαιοποίηση του Dogecoin έφτασε στα $90 δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον Markus, ο Palmer είχε περίπου 5 εκατομμύρια DOGE όταν το crypto-νόμισμα ήταν άχρηστο. Δώρισε ένα μέρος των νομισμάτων του και με τα υπόλοιπά του νομίσματα αγόρασε μερικά βαζάκια Nutella.

Πηγή: u.today

Back to top button