Ανασκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας (7-13 Ιουνίου)
Η Revolut προσθέτει το Dogecoin στην πλατφόρμα της
Το DOGE είναι το 30ο crypto-νόμισμα που διατίθεται στην πλατφόρμα της Revolut.
Η Revolut, υπηρεσία ψηφιακής τράπεζας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσθεσε το Dogecoin (DOGE) στην λίστα crypto-νομισμάτων της, ανταποκρινόμενη στην ευρεία ζήτηση από τους χρήστες της.
- Το Dogecoin είναι το 30ο token που διατίθεται στο Revolut, ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω email την Τρίτη.
- Η Revolut προσθέτει νέα token κάθε Τρίτη σε ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε την 1η Ιουνίου με την προσθήκη οκτώ token συμπεριλαμβανομένου του Algorand (ALGO) και Polygon (Matic).
- “Ένα από τα πιο δημοφιλή αιτήματα των χρηστών τους τελευταίους δύο μήνες ήταν να προσθέσουμε το Dogecoin, έτσι απαντάμε σε αυτό το αίτημα”, δήλωσε ο Ed Cooper, επικεφαλής κρυπτογράφησης της Revolut, στο email.
- Η Revolut άρχισε να προσφέρει συναλλαγές crypto-νομισμάτων το 2017, ζητώντας κριτική για το ότι δεν επέτρεψε στους πελάτες να αποσύρουν τις συμμετοχές τους σε άλλα ανταλλακτήρια. Αυτό αλλάζει με την κυκλοφορία beta του Bitcoin (BTC) αναλήψεων έως και σε τρεις διευθύνσεις για ορισμένους από τους πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο.
- Με την επιφύλαξη της ανάληψης, η υπηρεσία θα επεκταθεί και σε άλλα crypto-νομίσματα και πελάτες σε άλλες αγορές τους επόμενους μήνες.
Πηγή: Coindesk
Η επιτροπή της Βασιλείας προτείνει στις τράπεζες να διαθέσουν κεφάλαια για να καλύψουν την έκθεση τους σε Bitcoin
Η επιτροπή πρότεινε τον διαχωρισμό των crypto περιουσιακών στοιχείων σε δύο ομάδες: εκείνες που είναι επιλέξιμες για αντιμετώπιση βάσει των υφιστάμενων πλαισίων και εκείνες που δεν είναι.
Η ρυθμιστική αρχή τραπεζών με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο πιστεύει ότι οι τράπεζες που έχουν έκθεση στο Bitcoin (BTC), θα πρέπει να δεσμεύσουν κεφάλαια για την πλήρη κάλυψη των ζημιών.
- Η Επιτροπή της Βασιλείας της Τράπεζας διεθνών διακανονισμών πρότεινε τον διαχωρισμό των crypto-νομισμάτων σε δύο ομάδες: εκείνες που είναι επιλέξιμες για αντιμετώπιση βάσει των υφιστάμενων πλαισίων και εκείνες που δεν είναι.
- Η πρώτη κατηγορία θα περιλαμβάνει συμβολαιογραφικά περιουσιακά στοιχεία και stablecoins, τα οποία «με ορισμένες τροποποιήσεις και πρόσθετες οδηγίες» θα είναι επιλέξιμα για αντιμετώπιση σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες.
- Το Bitcoin και άλλα παρόμοια crypto-νομίσματα θα εμπίπτουν στην τελευταία κατηγορία, καθώς “αυτά ενέχουν πρόσθετους και υψηλότερους κινδύνους”, σύμφωνα με ανακοίνωση την Πέμπτη.
- “Θα υπόκεινται προληπτικά με συντηρητική αντιμετώπιση”, σύμφωνα με την πρόταση.
- Η επιτροπή πρότεινε στάθμιση κινδύνου 1,250% για Bitcoin, Ethereum (ETH) και άλλα crypto-νομίσματα. Αυτό θα απαιτούσε από τις τράπεζες να κατέχουν κεφάλαια ισοδύναμα με την ονομαστική αξία του ανοίγματος.
- “Ένα άνοιγμα θέσης $100 θα προκαλούσε σταθμισμένο ρίσκο στα περιουσιακά στοιχεία της τάξεως των $1,250, τα οποία όταν πολλαπλασιάζονται με την ελάχιστη κεφαλαιακή απαίτηση του 8% οδηγούν σε ελάχιστη κεφαλαιακή απαίτηση $100 (δηλαδή η ίδια αξία του αρχικού ανοίγματος, όπως το 12.5 είναι αμοιβαία 0.08)”, ανέφερε η πρόταση.
- Η επιτροπή αναμένει τις απαντήσεις των μετόχων, με προθεσμία τις 10 Σεπτεμβρίου.
Πηγή: Coindesk
Η Αργεντινή ερευνά 9 fintech εταιρείες για παράνομη χρήση crypto-νομισμάτων
Εάν η BCRA επιβεβαιώσει τις υποψίες της, θα ξεκινήσει ποινικές καταγγελίες εναντίον των εταιρειών.
Η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής (BCRA) ξεκίνησε έρευνα σε εννέα fintech εταιρείες για φερόμενη προσφορά μη εξουσιοδοτημένης χρηματοπιστωτικής διαμεσολάβησης μέσω crypto-συστημάτων.
Οι εταιρείες μετατρέπουν καταθέσεις σε crypto περιουσιακά στοιχεία, πιο συγκεκριμένα crypto-νομίσματα, υποστήριξε η BCRA σε δήλωσή της την Παρασκευή. Αυτά τα crypto-νομίσματα χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση τόσο των επενδύσεων όσο και για τη χρηματοδότηση των καταναλωτών, προσφέροντας κέρδος ως αντισυμβαλλόμενος.
Η BCRA δεν κατονόμασε τις υπό έρευνα εταιρείες. Εκπρόσωπος της BCRA δήλωσε στο CoinDesk ότι η κεντρική τράπεζα βρίσκεται σε διαδικασία ενημέρωσης των επιχειρήσεων, διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.
Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι εμπλεκόμενες εταιρείες είναι εκείνες που προσφέρουν στους χρήστες τόκους για την κατάθεση crypto-νομισμάτων.
Μέσω του νόμου για τις χρηματοπιστωτικές οντότητες, η BCRA έχει την εξουσία να απαιτεί πληροφορίες όταν ένα πρόσωπο ή μια επιχείρηση είναι ύποπτη για εκτέλεση εργασιών χρηματοοικονομικής διαμεσολάβησης, ανέφερε η δήλωση της κεντρικής τράπεζας.
Η οικονομική οντότητα μπορεί να διατάξει την άμεση και οριστική παύση της δραστηριότητας και να εφαρμόσει κυρώσεις.
Εάν οι έρευνες βρουν στοιχεία μη εξουσιοδοτημένης οικονομικής διαμεσολάβησης, η BCRA θα ασκήσει ποινικές διώξεις βάσει του άρθρου 310 του ποινικού κώδικα της Αργεντινής, το οποίο θεσπίζει ποινές φυλάκισης από ένα έως τέσσερα χρόνια, πρόστιμα δύο έως έξι φορές την αξία των συναλλαγών και αποκλεισμό από τη λειτουργία στην Αργεντινή για έως και έξι χρόνια.
Πηγή: Coindesk