Bitcoin

Oι δείκτες του Bitcoin δείχνουν την τιμή του να μπορεί να φτάσει τα $85K στους επόμενους μήνες

Τα on-chain δεδομένα δείχνουν ότι το Bitcoin βρίσκεται σε ανάκαμψη όπως τον Δεκέμβριο του 2018 και τον Μάρτιο του 2020.

Το Bitcoin (BTC) εξακολουθεί να είναι κάτω από τον βασικό κινητό μέσο όρο και αυτό δεν είναι “bullish σημάδι “, λέει μια νέα έκθεση, αλλά τα σημάδια ανάκαμψης έφτασαν τελικά.

Στην τελευταία ενημέρωση της αγοράς που δημοσιεύθηκε στις 11 Ιουνίου, η πλατφόρμα συναλλαγών Decentrader, επεσήμανε τρεις on-chain δείκτες που ζητούν μια επικείμενη συνέχιση bullish για BTC / USD.

Οι δείκτες απηχούν τις διακυμάνσεις του Μαρτίου 2020

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας που το Bitcoin είναι κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών (DMA). Αυτό είναι ανησυχητικό, προειδοποιεί η Decentrader και εξωτερικοί παράγοντες όπως το γεωπολιτικό συναίσθημα, εξακολουθούν να επηρεάζουν το συναίσθημα.

“Το Bitcoin έχει κρατήσει την αγορά σε τάξη καθώς συνεχίζει να κυμαίνεται μεταξύ εβδομαδιαίας υποστήριξης στα $32.000 και βραχυπρόθεσμης αντίστασης του 200DMA αυτή τη στιγμή στα $42.000 “, συνόψισε η ενημέρωση.

“Η αβεβαιότητα μετά το πρόσφατο κραχ και οι φόβοι γύρω από την ανακοίνωση του Προέδρου Biden στη σύνοδο κορυφής της G7 το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν τα crypto-νομίσματα σε σχέση με τις πρόσφατες ransomware επιθέσεις, κρατούν την τιμή προς το παρόν προς τα κάτω”.

Το Bitcoin συνέχισε να κυμαίνεται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, κατά τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου κοντά στα $36.000 εν μέσω λίγων ενδείξεων αντίστασης που ακυρώνονται κοντά στα $40.000.

Διάγραμμα κεριών BTC/USD 1 ώρας (Bitstamp).
Πηγή: TradingView

Ευτυχώς, ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάκαμψη μετά από αυτή την bearish περίοδο, μέσα σε αυτή την ανοδική χρονιά, έρχεται.

Αυτά είναι γνωστά και ως ενεργό συναίσθημα διευθύνσεων, δείκτης κέρδους αναλωμένων εκροών (SOPR) και απόκλιση αποθέματος προς ροή. Οι δύο τελευταίοι έχουν καλυφθεί εκτενώς από το Cointelegraph.

Ενεργές διευθύνσεις, εν τω μεταξύ, μετρά εάν το Bitcoin είναι υπερτιμημένο ή υπερπουλημένο σε ένα συγκεκριμένο σημείο τιμής σε σχέση με τον αριθμό των ενεργών blockchain διευθύνσεων.

Όπως και το SOPR, ο δείκτης βρίσκεται επί του παρόντος στην ίδια θέση με τον Δεκέμβριο του 2018 και το κραχ του Μαρτίου 2020.

Ως εκ τούτου, εάν η ιστορία επαναληφθεί, ο μόνος τρόπος είναι επάνω.

“Λάβαμε το ίδιο σήμα χθες, υποδηλώνοντας ότι η τιμή του $BTC ήταν υπερπουλημένη σε σχέση με τις ενεργές διευθύνσεις στην αλυσίδα και θα μπορούσε τώρα να είναι έτοιμη να ανακάμψει τις επόμενες εβδομάδες”, εξήγησε η ενημέρωση.

Δείκτης συναισθήματος ενεργής αντιμετώπισης Bitcoin από τις 11 Ιουνίου.
Πηγή: Decentrader

$85.000 μέσα σε λίγους μήνες;

Επίσης, στα χαρτιά υπάρχει ένα ράλι πίσω στη γραμμή τροχιάς stock-to-flow, κάτι που ο δημιουργός του, PlanB, λέει ότι θα αποτελούσε “έκπληξη” εάν δεν συνέβαινε.

Εν μέσω ελπίδων ότι το BTC/USD θα φτάσει ακόμα τα $100.000 φέτος, η Decentrader προέβλεψε ότι μπορεί να είναι μόνο θέμα μηνών πριν το Bitcoin επανέλθει στο σωστό δρόμο.

 «Αν και μπορεί να μην συσπειρωνόμαστε τόσο σκληρά και γρήγορα αυτή τη φορά, ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει με τον τρόπο λειτουργίας του Bitcoin, τίποτα δεν σπάει, απλά βιώνουμε πολλή κακή κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης μετά από ένα ισχυρό ράλι στην αρχή του έτους», κατέληξε η εταιρεία.

“Έτσι, μπορούμε να δούμε την τιμή να επιστρέφει στη γραμμή ροής των αποθεμάτων τους επόμενους μήνες. Αυτό θα σήμαινε νέα ρεκόρ όλων των εποχών για $BTC πριν από το τέλος του έτους, καθώς η γραμμή Stock-to-Flow βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα $85.000 “.

Διάγραμμα stock-to-flow BTC/USD με επισήμανση του δείκτη σχετικής αντοχής (RSI).
Πηγή: Decentrader

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button