Business ειδήσεις

Ανασκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας (24-30 Μαΐου)

Το ανταλλακτήριο Aggregator OpenOcean επιτρέπει τις συναλλαγές στο δίκτυο Solana

Οι DeFi traders που χρησιμοποιούν το OpenOcean μπορούν τώρα να κάνουν συναλλαγές που βασίζονται στο Solana.

Το ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων OpenOcean έχει συνδεθεί με το blockchain οικοσύστημα Solana.

• Ήδη διαθέσιμο σε Ethereum, Binance SmartChain, Tron και Ontology, η OpenOcean δήλωσε ότι έχει προσθέσει το Solana λόγω του αριθμού των αιτημάτων από τους χρήστες.

• Το πρωτόκολλο συνδέει τις αποκεντρωμένες και κεντρικές ανταλλαγές στα υποστηριζόμενα δίκτυά του και αναζητά αυτόματα τις καλύτερες συναλλαγές.

• Αυτό σημαίνει ότι οι traders αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) μπορούν να κάνουν ανταλλαγές Solana στο OpenOcean, βρίσκοντας τις καλύτερες τιμές και με “ελάχιστη” ολίσθηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παρασκευής.

• Το Solana περιγράφει τον εαυτό του στους πιθανούς κατασκευαστές έργων της ως ενα “γρήγορο, ασφαλές και ακλόνητο blockchain”. Έχει σχεδιαστεί για να “παρέχει την ανοικτή υποδομή που απαιτείται για παγκόσμια υιοθέτηση”, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

• Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του OpenOcean, σχεδιάζει να ενσωματωθεί με μια σειρά νέων δικτύων στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένων των Polygon, Polkadot και Aave.

Πηγή: Coindesk

Η Σουηδία προχωρά σε δοκιμές CBDC για την ηλεκτρονική κορώνα

Η Σουηδία οδεύει προς το δικό της ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας, ή CBDC, που ονομάζεται e-krona. Η Sveriges Riksbank, η κεντρική τράπεζα της χώρας, προσπαθεί τώρα να πειραματιστεί με το περιουσιακό στοιχείο χρησιμοποιώντας ένα μη προσομοιωμένο μέρος.

Όπως μεταδόθηκε από το Reuters, η Riksbank εξήγησε λεπτομερώς την Παρασκευή μέσω δήλωσης: “Η πιλοτική ηλεκτρονική κορώνα προχωρά από προσομοιωμένους συμμετέχοντες, στη συνεργασία με εξωτερικούς συμμετέχοντες στο περιβάλλον δοκιμών”. Το πείραμα θα περιλαμβάνει και τη συμμετοχή μεταξύ της Riksbank και της Handelsbanken, αλυσίδας λιανικής τράπεζας με έδρα τη Σουηδία.

Τον Ιανουάριο, η Riksbank διευκρίνισε ότι οι ζώνες απόδειξης της έννοιας e-krona Corda, μια τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού, ή DLT, λύση είναι από την R3 Corda. Η Σουηδία βρίσκεται στο δρόμο της CBDC για πάνω από ένα χρόνο. Τον Απρίλιο ήρθε η είδηση ότι η χώρα είχε τελειώσει το αρχικό τμήμα του πιλοτικού της CBDC

Πηγή: Cointelegraph

Το Google Cloud παρέχει τώρα blockchain στατιστικά για το Polygon

Η υποστήριξη από την πλατφόρμα BigQuery της Google λέγεται ότι απλοποιεί την ανάλυση των blockchain δεδομένων του δικτύου.  

(MariaX/Shutterstock)

Τα blockchain δεδομένα για το Polygon, μια λύση κλιμάκωσης του Ethereum, έφτασαν στην πλατφόρμα Cloud της Google.

  • Μια ενσωμάτωση με το Google BigQuery επιτρέπει στους προγραμματιστές να αναλύουν τα δεδομένα αλυσίδας του Polygon (παλαιότερα ονομάζονταν Matic) με πιο απλό τρόπο, σύμφωνα με ανακοίνωση μέσω email την Παρασκευή.
  • Με την υποστήριξη του BigQuery, τα σύνολα δεδομένων του Polygon έχουν πλέον καταχωρηθεί στο Google Cloud Marketplace στην κατηγορία των δημόσιων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.
  • Τα πιθανά οφέλη της ενσωμάτωσης λέγεται ότι περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των gas fees και των έξυπνων συμβάσεων, καθώς επίσης τον καθορισμό των πιο δημοφιλών token ή εφαρμογών στο δίκτυο.
  • Το Google BigQuery είναι μια αποθήκη πληροφοριών που λειτουργεί ως ευρετήριο επιτρέποντας ισχυρή ανάλυση δεδομένων. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί σε πολλαπλά blockchain, επιτρέποντας τη σύγκριση μεταξύ δικτύων ή την παρακολούθηση διαλειτουργικών tokens.
  • Το Polygon δήλωσε ότι ήταν σε θέση να αποκτήσει πληροφορίες από τις 6 εκατομμύρια και πλέον καθημερινές συναλλαγές στο blockchain του “θα πάει πολύ μακριά προς την ανάπτυξη και την οικοδόμηση των οικοσυστημάτων του Polygon και του Ether”.
  • Η πλατφόρμα ήταν πρόσφατα αποδέκτης μιας άγνωστης επένδυσης από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Mark Cuban, η οποία επιβεβαιώθηκε από τον Cuban μέσω email στο CoinDesk την Τρίτη.

Πηγή: Coindesk

Back to top button