Αγορά

Η DBS εκδίδει ψηφιακό ομόλογο 15 εκατομμυρίων στην πρώτη προσφορά χρεογράφου token

Το Ψηφιακό Ομόλογο της DBS, το οποίο εκδίδεται μέσω του Ψηφιακού Χρηματιστηρίου (DDEx), με εξαμηνιαία λήξη και με 0,6% επιτόκιο ετησίως

 Η πολυεθνική τράπεζα DBS με έδρα τη Σιγκαπούρη εξέδωσε ψηφιακό ομόλογο 15 εκατομμυρίων SGD ($11,3 εκατομμύρια) στην πρώτη προσφορά χρεογράφου token (STO).

 Σύμφωνα με μια ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στο CoinDesk τη Δευτέρα, το Ψηφιακό Ομόλογο DBS, το οποίο εκδίδεται μέσω του Ψηφιακού Χρηματιστηρίου (DDEx), θα έχει εξαμηνιαία λήξη και 0,6% επιτόκιο ετησίως.

 Η τράπεζα είναι ο μοναδικός εκδότης για αυτή τη συναλλαγή, η οποία ολοκληρώθηκε με ιδιωτική τοποθέτηση. Σε σχέση με τα παραδοσιακά ομόλογα χονδρικής, το ψηφιακό ομόλογο θα διαπραγματεύεται σε παρτίδες SGD 10.000.

 Η DBS ανέφερε ότι η κίνηση ανοίγει το δρόμο για άλλους εκδότες και πελάτες να χρησιμοποιήσουν την υποδομή της DDEx για να “έχουν αποτελεσματική πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές” για τις ανάγκες χρηματοδότησής τους, και δημιουργεί προηγούμενο για περαιτέρω εκδόσεις και STO καταχωρήσεις.

 Η DBS ανέφερε επίσης ότι το ψηφιακό ομόλογό της συμμορφώνεται με το ισχύον νομικό πλαίσιο ομολόγων, παρέχοντας στους επενδυτές τις ίδιες νομικές βεβαιότητες και προστασίες για τα δικαιώματά τους με τα παραδοσιακά ομόλογα.

 «Η παρθενική μας εισαγωγή STO στο Ψηφιακό Χρηματιστήριο της DBS αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς αναδεικνύει τη δύναμη του οικοσυστήματος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μας στη διευκόλυνση νέων τρόπων απελευθέρωσης αξίας για εκδότες και επενδυτές», δήλωσε ο Eng-Kwok Seat Moey, επικεφαλής κεφαλαιαγορών του ομίλου στην DBS.

 Η καταχώρηση καταδεικνύει την ικανότητα της τράπεζας να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε η Seat Moey. Η τράπεζα αναμένει ότι αυτή η ψηφιακή μετατροπή, θα γίνει πιο mainstream καθώς οι πελάτες της αρχίζουν να αγκαλιάζουν την έκδοση STO στο πλαίσιο της συγκέντρωσης κεφαλαίων, πρόσθεσε.

 Τα χρεόγραφα είναι διαθέσιμοι για δευτερογενείς συναλλαγές μεταξύ θεσμικών και διαπιστευμένων επενδυτών που είναι μέλη ή τελικοί πελάτες του ψηφιακού χρηματιστηρίου της τράπεζας.

Πηγή: Coindesk

Back to top button