Bitcoin

Το Dogecoin εκτοξεύεται μέσα από memes, την ιδιά ώρα που τα μεγαλύτερα crypto πασχίζουν

Οι fans του Dogecoin, το εκτοξεύουν ψηλότερα για να σηματοδοτήσουν μια ευοίωνη μέρα, την ίδια ώρα που τα άλλα κρυπτονομίσματα πασχίζουν.

Το σατιρικό token με θέμα το ράτσα σκύλου Shiba Inu, εχει ανοδική τάση της τάξεως περίπου 17% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία από CoinGecko.com από τις 11 π.m στο Χονγκ Κονγκ, ενώ οι ηγέτες του τομέα έχουν μεγάλες απώλειες. Το Bitcoin έπεσε 3,4% σε περίπου $54.287 για πέμπτη συνεχόμενη περίοδο μείωσης και μετά τη μεγαλύτερη ενδοημερήσια πτώση σε σχεδόν δύο μήνες το Σαββατοκύριακο. Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ethereum, έπεσε 5,1% στα $2.097 την Τρίτη.

“Υπάρχει μια φυλή επενδυτών, πολλοί από αυτούς είναι Millennials, οι οποίοι το βλέπουν ως ένα κίνημα”, δήλωσε ο Antoni Trenchev, συνιδρυτής της εταιρείας δανεισμού κρυπτονομισμάτων Nexo. “Το Dogecoin είναι σύμπτωμα του “zeitgeist” που συμβαίνει μπροστά στα ίδια μας τα μάτια.

“Σύμφωνα με τα τελευταία γραφήματα μεταβλητότητας, βλέπουμε μια φούσκα στα κρυπτονομίσματα, γεγονός που επηρέασε και το market cap τους. Παρ ‘όλα αυτά, το σύνολο παραμένει κοντά στο όριο ρεκόρ των $2 τρισεκατομμυρίων που ξεπεράστηκε πριν από δεκαπέντε ημέρες. Οι “πρωταθλητές” των Crypto αποτελούν μέρος μιας εικονοκλαστικής τάσης, συμπεριλαμβανομένων των εμπόρων λιανικής της WallStreetBets, που “προκαλούν” τος επενδυτικούς κανόνες. Το σπριντ του Dogecoin παίρνει ώθηση από το #DogeDay hashtag που εμφανίζεται στο Twitter, με τους οπαδούς, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλή της Tesla Inc. Elon Musk να πιέζουν για υψηλότερα ρεκόρ στις 20 Απριλίου ή 4/20.

Η ανοδική τάση του Bitcoin και του Ethereum εξακολουθει να αυξάνεται περίπου 90% και 180%, αντίστοιχα φέτος, καθώς ωριμάζει η βιομηχανία κρυπτογράφησης. Θεσμικοί επενδυτές όπως η Goldman Sachs Group Inc. και η Bank of New York Mellon έχουν εισέλθει στον τομέα αντιστοιχα η εισαγωγή της Coinbase Global Inc. στο Nasdaq την περασμένη εβδομάδα έχει ανυψώσει το προφίλ των crupto στις κύριες αγορές.

Πηγή: Bloomberg

Back to top button