Bitcoin

Η Κίνα στοχεύει να επιτρέψει στους ξένους αθλητές να χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό γιούαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες το 2022

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πορτοφόλι που θα επιτρέπει σε ξένους αθλητές και επισκέπτες να χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό νόμισμα της χώρας κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2022, σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος της κεντρικής τράπεζας.

“Για τους επερχόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, προσπαθούσαμε να καταστήσουμε το e-CNY διαθέσιμο όχι μόνο σε εγχώριους χρήστες, αλλά και σε διεθνείς αθλητές και επισκέπτες”, δήλωσε ο Li την Κυριακή σε πάνελ του CNBC στο Φόρουμ Boao για την Ασία. Η τράπεζα ανακοίνωσε προηγουμένως τα σχέδιά της για τη δοκιμή του ψηφιακού γουάν στην εκδήλωση τον Αύγουστο του 2020.

Οι κινεζικές αρχές έχουν τονίσει πολλές φορές ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα νομίσματα fiat, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού δολαρίου με το ψηφιακό γουάν. «Δεν είμαστε σαν τον Libra και δεν έχουμε φιλοδοξία να αντικαταστήσουμε τα υπάρχοντα νομίσματα», δήλωσε στα τέλη του 2020 ο Zhou Xiaochuan, πρόεδρος της Κινεζικής Ένωσης Οικονομικών και πρώην κυβερνήτης της PBoC.

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button