Bitcoin

Η τιμή του Bitcoin πέφτει κατά $8K στη χαμηλότερη των 3 τελευταίων εβδομάδων, πτώση και στα Altcoins

Το Bitcoin έπεσε στη χαμηλότερη τιμή τριών εβδομάδων νωρίτερα την Κυριακή, τρυπώντας την ξέφρενη κερδοσκοπική φούσκα που ενσωματώθηκε σε διάφορα εναλλακτικά κρυπτονομίσματα (altcoins) μετά το πρόσφατο ντεμπούτο της Coinbase στο Nasdaq.

  • Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με την αγοραία αξία μειώθηκε από περίπου $60.000 σε 52.148 δολάρια σε 15 λεπτά κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίας, ρευστοποιώντας θέσεις αξίας σχεδόν $4 δισεκατομμυρίων στην αγορά παραγώγων, σύμφωνα με τον Ryan Watkins του Messari.
  • Ενώ ο ακριβής λόγος της ξαφνικής κατάρρευσης της τιμής είναι άγνωστος, η διάθεση της αγοράς μπορεί να έχει “ξινίσει” λόγω φημών ότι το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σχεδιάζει να χρεώσει αρκετά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για ξέπλυμα χρήματος χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα. Η CoinDesk δεν ήταν δυνατό να επαληθεύσει οποιαδήποτε εκκρεμή κυβερνητική ενέργεια.
  • Επιπλέον, το CNBC χθες το βράδυ τουΐταρε μια έκθεση του προηγούμενου μήνα σχετικά με την Ινδία που ετοιμάζεται να απαγορεύσει ενδεχομένως τα κρυπτονομίσματα στη χώρα. Αυτή η μηνιαία έκθεση βασίστηκε σε μια ιστορία του Reuters επικαλούμενη έναν ανώνυμο κυβερνητικό αξιωματούχο.
  • Αρκετές ειδησεογραφικές υπηρεσίες αντιμετώπισαν την έκθεση του CNBC ως νέα, συμβάλλοντας ενδεχομένως στην πώληση του Bitcoin, καθώς οι φόβοι ότι η μερική απαγόρευση κρυπτογράφησης στην Τουρκία που ανακοινώθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ενδέχεται να εξαπλωθεί. Το CNBC δεν έχει απαντήσει κάποιο σχόλιο σχετικά με αυτό το θέμα.
  • Κατά την ώρα σύνταξης αυτού του άρθρου, το Bitcoin (BTC), συναλλάσσεται κοντά στα $54.000, σημειώνοντας πτώση 12% σε 24ωρη βάση, ενώ το Ethereum (ETH), το δεύτερο μεγαλύτερο νόμισμα έχει μειωθεί σχεδόν κατά 13%.
  • Άλλα altcoins όπως XRP , Polkadot, Litecoin, Bitcoin Cash έχουν 17% έως 20% τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ το Dogecoin έχει απώλεια 6%, σύμφωνα με τα δεδομένα του CoinDesk 20.
  • Οι πληρωμές που επικεντρώνονται στο XRP και το meme cryptocurrency Dogecoin είδαν πρόσφατα τεράστιες ανοδικές τάσεις τιμών υπό την ηγεσία του λιανικού εμπορίου, καθώς η πολυαναμενόμενη καταχώρηση της Coinbase στο Nasdaq στις 14 Απριλίου δημιούργησε γενική άνοδο σε όλο τον τομέα.
  • Το Bitcoin ξεπέρασε τα $ 60,000 τις ημέρες που προηγήθηκαν της καταχώρησης της Coinbase και κατέγραψε ρεκόρ ύψους $ 64,801 στις 14 Απριλίου.

Πηγή: Coindesk

Back to top button