Bitcoin

Το Bitcoin βυθίζεται καθώς η Tesla σταματά να δέχεται πληρωμές μέσω BTC λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών

Η πτώση της αξίας οφείλεται στον Musk που δημοσίευσε στο Twitter ότι η εταιρεία αυτοκινήτων του σταματά τις αγορές οχημάτων Tesla χρησιμοποιώντας Bitcoin, λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών.

Μια ήδη πτωτική ημέρα για το Bitcoin (BTC) μετατράπηκε σε ραγδαία κάθοδο το βράδυ της Τετάρτης με το κορυφαίο crypto-νόμισμα να πέφτει στο χαμηλότερο σημείο του εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες, αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk δήλωσε ότι η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα διακόψει την αποδοχή Bitcoin ως μορφή πληρωμής λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών.

Ο Musk προκάλεσε ταραχή στην αγορά απέναντι σε αυτό crypto-νόμισμα και το Bitcoin δεν ήταν το μόνο crypto-νόμισμα που επηρεάστηκε – στα τερματικά των crypto που δείχνει τα κορυφαία 15 crypto-νομίσματα βάση κεφαλαιοποίησης δεν έδειξε ούτε ένα ίχνος πράσινου.

Η απόφαση της Tesla αφαιρεί την ψυχολογική υποστήριξη στην τιμή του. Στις 8 Φεβρουαρίου, η τιμή του Bitcoin ανέβηκε πάνω από 14% όταν η Tesla δήλωσε ότι είχε επενδύσει $1,5 δισεκατομμύρια από κεφάλαιά της στο crypto-νόμισμα αυτό και ότι σύντομα θα δεχόταν το BTC ως πληρωμή, μια υπόσχεση που κράτησε.

Η προσθήκη του Bitcoin στον ισολογισμό της Tesla, πυροδότησε ένα παιχνίδι εικασίας για το ποια μεγάλη εταιρεία θα ήταν η επόμενη που θα το έκανε. Ενώ το tweet του Musk σήμερα είπε ότι η Tesla δεν θα πουλήσει κανένα από τα Bitcoin της, είναι πιθανό να είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι δεν θα αγοράσει άλλο σύντομα, όπως επίσης και άλλες εταιρείες που μπορεί να μπήκαν στον πειρασμό να προσθέσουν Bitcoin στους ισολογισμούς τους μπορεί τώρα να έχουν δεύτερες σκέψεις.

Γύρω στις 01:00 UTC (4:00 π.μ. ώρα Ελλάδος) το βράδυ της Πέμπτης, η τιμή του Bitcoin έπεσε από τα $54.800 στα $46.294, σύμφωνα με στοιχεία της CoinDesk 20. Οι τιμές έχουν έκτοτε ανακάμψει ελαφρώς και αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται περίπου στα $48.500.

Η 25η Απριλίου σηματοδοτεί την τελευταία φορά που το Bitcoin έπεσε κάτω από το επίπεδο ψυχολογικής υποστήριξης των $50.000, αλλά δεν παρέμεινε κάτω για πολύ καιρό, καθώς οι τιμές αυξήθηκαν κατά 15% την επόμενη ημέρα στις 26 Απριλίου σε περίπου $54.000.

Ωριαία γράφημα του Bitcoin
Πηγή: Bitstamp/TradingView

Ο ωριαία όγκος πωλήσεων έχει επίσης εκτοξευθεί στο υψηλότερο σημείο του εδώ και πάνω από δύο ημέρες σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από τις 10 Μαΐου, δείχνουν τα δεδομένα του Bitstamp.

Η ευμετάβλητη δράση των τιμών του Bitcoin έχει επίσης επηρεάσει τις παραγγελίες στη Coinbase Pro, το οποίο αντιμετωπίζει διαλείπουσες διακοπές και καθυστερήσεις στην υπηρεσία του. Η CoinDesk προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στην εγγενή εφαρμογή και ιστοσελίδα του ανταλλακτηρίου για κινητά, αλλά αντιμετωπίστηκε με το ακόλουθο μήνυμα σφάλματος.

Εφαρμογή Coinbase Pro
Πηγή: Coinbase

Η CoinDesk προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη Coinbase, αλλά δεν έλαβε απάντηση μέχρι την ώρα σύνταξης αυτού του άρθρου.

Αντίστοιχα τα top-10 crypto-νομίσματα βάση κεφαλαιοποίησης αγοράς, μειώθηκαν επίσης δραματικά παράλληλα με το Bitcoin, το Ethereum (ETH), dogecoin (DOGE) και Polkadot (DOT) να μειώνονται μεταξύ 8% και 12%, αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές που σχετίζονται με crypto-νομίσματα μειώθηκαν επίσης, με την Coinbase Global Inc (COIN) να υποχωρεί κατά 4,8% στις συναλλαγές στα after-hours. Οι μετοχές της Microstrategy Inc (MSTR) του Michael Saylor μειώθηκαν κατά 9,2% και η Riot Blockchain (RIOT) έπεσε κατά 17%.

Πηγή: Coindesk

Back to top button